Waarom vrouwen knettergekke wezen zijn (4): ze praten zoveel

In deel vier van deze serie over het wonderlijke wezen dat de vrouw is: vrouwen en hun onophoudelijke gepraat. (P.S. Vrouwen, niet boos worden: mannen krijgen er in precies zo'n serie ook van langs...)

blabla

Als een man zijn mond beweegt teneinde er geluid mee te maken, dan gaat het over belangrijke zaken in het leven zoals voetbal of voetbal. Of hij laat een boer - ook heel belangrijk. Als er even niks te melden is, dan houdt de man gewoon zijn waffel en neemt hij een slok bier. Mannen zijn niet bang voor stilte. Bij vrouwen zit dat anders. Hun mond staat vrijwel onophoudelijk in de kwekstand.

Ze kunnen het echt over van alles hebben. Over koetjes en kalfjes bijvoorbeeld. Wat Koetje X heeft uitgespookt met Stier Y en dat er dus nu een ongewenst kalfje op komst is. Of dat Koetje A toch zoiets belachelijks heeft gedaan, Koetje B laatst echt iets idioots aanhad tijdens de gezamenlijke videocall, Koetje C... nou ja, er zijn niet genoeg letters in het alfabet om alle Koetjes waar vrouwen over roddelen een naam te geven.

Roddelen vrouwen niet over koetjes, dan gaat het wel over ditjes en datjes. Ditje dit, datje dat. Ditje dat, datje dit. Het houdt niet op. Zet acht willekeurige letters van het alfabet in een willekeurige volgorde en ergens op de wereld hebben twee vrouwen er een gesprek over gevoerd: pojafzol.

En jawel, pojafzol blijkt het Tadzjiekse woord voor schoenen te zijn. En daarover hebben Farsiwan en Burara uit Dusjanbe eens een zeer belangrijk gesprek gevoerd. Of Farsiwan nou wel of niet die met yakwol gevoerde stappers moest kopen of niet. Daar hebben ze toen hun halve belbundel aan opgemaakt. Uiteindelijk had Farsiwan zoiets van misschien toch maar even afwachten of ze deze pojafzol ook met geitenwol op de markt gaan brengen.

De moraal van het verhaal is duidelijk: als dit stukje een vrouwengesprek was, zou het eeuwig duren en zou er nu een zinnetje volgen over het jurkje dat Anja laatst droeg, die met die zwarte stippen en dat dat echt niet kon met die panty eronder en... Maar dit is godzijdank geen vrouwengesprek. Dus volgt er nu een punt. En is het klaar. Stilte. Kan ook gewoon, vrouwen!

De Leven
  • iStock