BZV | Tennisbal Erik, de totaal niet teleurgestelde Geert (ahum..) en andere Vera is terug op aarde

En dan hebben we ook de rug van Bastiaan nog en die malle GJ, die er weer carnaval van maakte. Tekst en Paint over de aflevering van Boer Zoekt Vrouw van gisteren!

boer zoekt vrouw

Annemiek

Voor we bij meer gezellige zaken terechtkomen (GJ als Arabier, wat een gekkerd is het toch!!1! hihahooo) eerst iets wat minder vrolijk is dan Schindler's List en The Boy in the Stripes Pyjamas: Annemiek en haar boerderij. We waren bijna van dit tranendal af, maar Erik werd nog even als tennisbal gebruikt in een wedstrijdje tussen Yvon en Annemiek.

Die twee lieten maar weer 's zien dat de vrouw eigenlijk het sterke geslacht is, want Erik liet zich zonder slag of stoot door beiden omlullen en ging dus kortstondig als een tennisbal heen en weer. Gelukkig was het een korte rally. Om in tennistermen te blijven: nu is het wel echt game, set and match en kan Annemiek weer lekker fulltime koeien gaan melken in plaats van mannen negeren.

Geert-Jan

Nou, dan maar naar die verkleedmafkees die op de een of andere manier nog wel met twee vrouwen zit. Nadat hij eerder als roze konijn ten tonele verscheen had hij zich nu in een wit laken gedrapeerd en tot Sjeik gebombardeerd. De grap was dat hij niet kon kiezen en dus maar een harem nam. Nu drinken sjeiks officieel geen alcohol en eten ze geen varkensvleek, maar iets zegt me dat GJ dat deel van het sjeikschap wat minder serieus neemt.. Volgende week gaat-ie kiezen, vermoedelijk verkleed als markies ofzo.

Geert

Liar liar strakke pants van Vera on fire. Nee, zij loog niet, maar die strakke pakjes van haar blijven fascineren. Geert loog. Hij zei dat hij Vera toch al weg had willen sturen nadat die kenbaar maakte niks in die stiekeme Brabo te zien. Wat volgde waren shots van de treurigste man op aarde die toch nog een beetje de moed erin probeerde te houden.

Was er maar een spreekwoord waarin ook het woord boer voortkomt dat daar betrekking op heeft... O wacht, lachen als een boer met kiespijn. Geert was daar de personificatie van. Hij probeerde nog wat met: "Ze wist niet wat ze wilde.." Nou Geert, Vera zweeft inderdaad een beetje, maar ze wist toch ook heel goed wat ze vooral níét wilde en dat was samenleven met een zijig pratende boer uit Brabant.

Maar de andere kiespijn heeft-ie dus niet meer, want hij gaat - noodgedwongen - met Angela op citytrip. Ik heb even op Google Maps gezocht en het Spaanse plaatsje Vera in Andalusië lijkt me zeer geschikt voor het tripje. Hopelijk hadden ze op de redactie van Boer Zoekt Vrouw ook redacteuren met gevoel voor ironie.

Jan

Nog een vertrekkende Vera, maar dan bij Jan, en ook wel onder andere omstandigheden. Want deze boer moest niet zoveel hebben van zijn Vera en viel vorige week voor Nienke. Dat had iedereen in het Melkwegstelsel en ver daarbuiten (ik kreeg er nog een appje over van alien Sloepie Bar Kuuup-Z van planeet Slorpie 19) door, maar Vera van planeet Aarde had het nog even niet door.

Alsof ze 's nachts in bed de aflevering had gezien, werd ze de ochtend erna wakker met hetzelfde besef als Sloepie Bar Kuuup-Z en de rest van het universum: Jan kiest voor Nienke. En dus koos ze eieren... ehh pardon.. amandelmelk voor haar geld. Op een bankje uit de wind kwam het besluit. Noem het dapper, noem het hèhè ze heeft het eindelijk door maar ze knijpt ertussenuit*. Dat deed ze met de oneliner: "Liefde moet een beetje van twee kanten komen, ofzo." (*Met dank aan Acda & De Munnik, Herman, Vera... What's in a name.)

Bastiaan

Last but not least: Bastiaan. Bastiaan had eindelijk genoeg witlofstronken geoogst - of geplant, eigenlijk geen idee wat-ie ermee deed, wat raar is, want het is toch twee afleveringen alleen maar in beeld geweest. Hij had weer tijd voor andere love. En die gaat hij vinden met Milou, zoveel is wel duidelijk: Elise mocht op de bank alleen maar naar de rug van Bastiaan kijken. Milou was op de een of andere manier het begin van verliefdheid gaan voelen terwijl Bastiaan met z'n witlof in de weer was.

Maar goed, ze had het in huis rondhangen en eten maken voor Bassie en z'n knechten ook als een rollercoaster ervaren, dus ja.. Of het echt wat wordt tussen de twee is nog onduidelijk, bleek toen een lesje lassen een metafoor voor hun liefdesleven bleek. Het was ook de reden waarom dit stukje over Bastiaan begon met last.