6 Verschillende types die je sowieso bij een wijnproeverij tegenkomt

Tag jezelf! Ben jij een wannabe wijnsnob of kom je gewoon om dronken te worden?

wijnproeverij

1) De wannabe wijnsnob

Deze is gemakkelijk te herkennen. Dit is de persoon die de wijn vol zelfvertrouwen in het glas laat ronddraaien en vervolgens luidruchtig een slok wijn naar binnen slurpt. Want dat zei Google. Natuurlijk spuugt deze wijnproever (m/v) altijd de wijn in een emmertje, want dat hoort zo. Uiteindelijk zit ‘ie wel altijd met een nors gezicht aan tafel omdat er een plons rode wijn over de rand van het glas is geklotst, zo op ’t witte overhemd.

2) De echte wijnsnob met een hint van viooltjes en een vleugje wildbraad

Een genot om naar te kijken. De persoon bij een wijnproeverij die echt weet wat ‘ie aan het doen is. Of gewoon echt heel goed kan bluffen. Je weet het eigenlijk nooit helemaal zeker, maar het is wel toevallig dat deze persoon altijd exact weet te benoemen waar de wijn naar smaakt. Hoe bedoel je vers hooi?!?

3) Degene die alleen maar meedoet om dronken te worden

Deze wijnproever houdt gewoon heel erg van wijn en doet geen moeite dit te verbergen. Een wijnproeverij is in dit geval dan ook meer een soort all-you-can-drink hemel. Als iemand anders op het punt staat om een restje wijn weg te gooien, zal deze persoon nooit te beroerd zijn om het voor je op te drinken. Hoewel, uiteindelijk natuurlijk wel. Dan komen al die spuugemmertjes ineens heel goed van pas.

4) De persoon die valt voor de verkooppraatjes van de sommelier

Dit type is eigenlijk meestal ook de wannabe wijnkenner. Iemand die trapt in alle praatjes van de sommelier en aan het einde van de proeverij niet alleen met een licht hoofd, maar ook met een lichte portemonnee en zes dozen dure wijn naar huis strompelt.

5) De persoon die de hele tijd geen idee heeft wat er aan de hand is

Dit type doet eigenlijk vooral mee omdat vrienden het ook weleens doen. En omdat het klinkt als iets dat volwassenen horen te doen, maar eigenlijk heeft ‘ie geen idee wat er aan de hand is. Dit is ook degene die het eerste glas wijn al naar binnen heeft gegoten als de anderen net op het punt staan om de kleur te bepalen. Supergênant natuurlijk, maar hoe moest jij dat weten?!

6) De dit-is-de-duurste-wijn-dus-is-het-sowieso-de-beste wijnproever

Of het nu een niet te drinken mierzoete dessertwijn is of een zware, bittere merlot. Deze persoon zal altijd de duurste wijn tot zijn favoriet uitroepen, want dat is nu eenmaal hoe het werkt in de wereld. Toch?
De Leven
  • iStock