Konijnenliefhebbers opgelet: zo bouw je zelf een hindernisbaan voor je konijn

Move over Lidl, voor een prachtige hindernisbaan heb je niet meer nodig dan een kartonnen doos.

konijn

Toen bekend werd dat de Lidl een hindernisbaan voor konijnen verkocht, waren deze in een mum van tijd uitverkocht. Logisch, want wie wil dat nu niet?! MAAR je kunt dus ook prima zelf een atletiekbaan voor je konijn in elkaar knutselen. Bijna voor gratis én het is een prima activiteit om een regenachtige zomeravond (en dat zijn er nogal veel) mee door te komen. EN je konijn blijft lichamelijk fit en geestelijk lekker. Een win-win-win-win-win dus eigenlijk. 

via GIPHY

Wat heb je nodig?

- Kartonnen dozen (pas wel op met inkt, want je kunt erop wachten dat je konijn op jouw meesterwerk gaat knagen. )

- Een konijn

Maak tunnels 

Konijnen zijn dol op tunnels en holletjes en met een paar kartonnen dozen maak je ze in een handomdraai. Letterlijk, want als je nog een vel kartonpapier hebt liggen uit een duister scrapbook-verleden hoef je hem alleen maar op te rollen en vast te plakken. Ook met een kartonnen doos kun je gemakkelijk tunnels van verschillende lengtes knippen voor eindeloos plezier.

En hellingen

Je kunt ook een korte helling maken met een klein stuk plat karton. Verstop hier en daar wat hooi of een snackje en het avontuur is compleet.

Doos vol avontuur

Het kan nog veel gemakkelijker. Je kunt ook gewoon een kartonnen doos op de kop zetten en er een aantal ‘deuren’ uitknippen om zo een huis te maken waarin je konijn op avontuur kan, of gewoon een aantal dozen opstapelen om er een soort trap van te maken.

Springplankjes

Konijnen zijn dol op springen en zijn er ook nog eens supergoed in, dus een platformpje waar je konijn op en af kan springen is altijd goed. Maak je ook gewoon met een kartonnen doos. Pas wel op, want ze kunnen zich natuurlijk ook snel bezeren. 

Inspiratie

Meer nuttige nijnen entertainment tips zien? YouTube staat er vol mee. In de video hierboven zie je bijvoorbeeld een prachtig voorbeeld van een ‘huis’ en een creatieve manier om snoepjes te verstoppen in een stukje karton. Succes! Enne, we zien jullie creaties graag tegemoet in de comments.