De 21 Fases waar je doorheen gaat als je op een kantoor werkt zonder airco

De horrorzomer des doods wordt nog erger als je op een bloedheet kantoor zonder airco zit

fases airco

1) De wekker gaat, maar je was natuurlijk al wakker. De hele nacht al namelijk. Want je slaapkamer is een crematorium. 

via GIPHY

2) Je bent dus al bloedchagrijnig als je op je fiets stapt. 

via GIPHY

3) De fietstocht op zich is ook een regelrechte hel, trouwens. En als je eindelijk op kantoor aankomt, gutst het zweet uit alle hoeken en gaten van je lichaam. Super. 

via GIPHY

4) Je doet de deur naar je kantoor open en daar is ie weer: de muur van warmte des doods. En het lijkt wel alsof het nóg heter is dan gister.

via GIPHY

5) Met een vel papier wapper je je jezelf koele lucht toe. Een collega merkt op dat je het daar alleen maar warmer van krijgt. 

via GIPHY

6) Dit lijkt je onmogelijk, maar je gaat toch maar aan het werk.

via GIPHY

7) Een uur later zit je letterlijk met je rug aan de bureaustoel geplakt. Er loopt een straaltje zweet over je voorhoofd en je begint weer te wapperen met een stuk papier. 

via GIPHY

8) Je concentratievermogen wordt met de minuut slechter. Je hebt vage herinneringen aan een mooier, beter, koeler leven. 

via GIPHY

9) Je klaagt over de hitte tegen je collega’s.

via GIPHY

10) Pauze. Je gaat naar buiten, daar is het vast beter. Buiten is het niet beter.

via GIPHY

11) Je eerste collega’s sneuvelen en nemen ter plekke een vrije middag op. Je bent jaloers, maar je bijt door. Er komt immers af en toe een briesje van de gedeelde kantoorventilator voorbij.

via GIPHY

12) Je concentratievermogen is officieel gezakt tot een ongekend laag niveau. Je scrolt door Instagram en ziet alleen maar foto’s van collega’s en vrienden op vakantie, op het strand, in de tuin. Je haat iedereen. 

via GIPHY

13) Je googlet de verschijnselen van uitdroging. Goed, misschien herken je jezelf daar nog niet in, maar je bent er sowieso nog maar een zweetdruppel of twee van verwijderd. 

via GIPHY

14) Je klaagt over de hitte tegen je collega’s.

via GIPHY

15) Je begint je af te vragen of je de onderste lade van je bureau een koud voetenbadje kunt maken.

via GIPHY

16) Meer collega’s gaan naar huis. Je haat de hele wereld. 

via GIPHY

17) Iemand komt langs met ijsjes. De verlossing is koud, zoet en heel erg kort. Daarna heb je het nog twintig keer warmer.

via GIPHY

18) Je klaagt over de hitte tegen je collega's.

via GIPHY

19) Voor de 26e keer vul je een flesje met water en heel even overweeg je om hem over je hoofd leeg te gooien. 

via GIPHY

20) Je kunt EIN-DE-LIJK naar huis. Je bent nu te oververhit om nog opluchting te voelen en de enige emotie die je nog kent, is warmte. En als je buiten komt blijkt dat het ook daar bloedteringheet is. Serieus, je merkt het niet eens wanneer je vanuit het gebouw de buitenlucht in stapt. Het voelt EXACT hetzelfde. 

via GIPHY

21) Thuis doe je waar je al de hele dag over hebt gefantaseerd: je trekt al je kleren uit en ploft op de bank met een biertje. En heel even is het beter, maar dan… de eerste zweetdruppels. Op naar weer een nacht des doods uit de hel. 

via GIPHY