5 Bewijzen dat wodka hartstikke gezond voor je is

Voor als je nog twijfelt over wat je dit weekend wilt drinken. Is niet nodig.

karen

1) Wodka verlaagt je cholesterolgehalte 

via GIPHY

Oké, je hebt dus goed (HDL) en slecht cholesterol (LDL) en laat wodka nu net veel goed cholesterol hebben.

2) Het is goed voor de slaapkwaliteit

via GIPHY

En dan bedoelen we dus niet comazuipen. Als je niet te veel, maar ook vooral niet te weinig wodka drinkt voordat je naar bed gaat, zou het zomaar kunnen dat je die nacht heerlijk slaapt. Win-win.

3) Het vermindert stress 

via GIPHY

Je zou ervoor kunnen kiezen om naar de sportschool te gaan of onder een dekentje te kruipen met je favoriete boek, maar je kunt ook gewoon een paar wodka-jus achterover tikken. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat wodka zelfs beter helpt tegen stress dan wijn. The more you know…

4) Je wordt er dunner van 

via GIPHY

Waar bier je alleen maar boller maakt (en wijn trouwens ook, hi suikers en calorieën), doet wodka het tegenovergestelde. Er zitten namelijk nauwelijks koolhydraten in pure wodka. Niet mixen dus, want dan gaat deze hele theorie natuurlijk niet meer op.

5) Je krijgt er een lekkere volle haardos van 

via GIPHY

Hoewel... deze heeft een catch die je waarschijnlijk niet had willen horen, want je moet het niet drinken om je haargroei te stimuleren. Blijkbaar is het goed om ’t gemengd met water in je haar te smeren. Maar hey, de bovenstaande 4 punten hadden ook al genoeg voordelen toch?