De wetenschap spreekt: dít is het ideale leeftijdsverschil in je relatie

"He is so much cooler than our dads!"

monica richard

Age is just a number enzo, maar blijkt dus dat er wél een perfect leeftijdsverschil voor stellen bestaat.

via GIPHY

Dit concludeert de Emory universiteit in Atlanta in ieder geval na een onderzoek onder 3000 mensen.

via GIPHY

Belangrijke uitkomst nummer 1: hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans dat je relatie het niet gaat overleven.

via GIPHY

Concreet begint dit al bij een leeftijdsverschil van vijf jaar, deze stellen hebben 18% meer kans op een gebroken hart dan stellen van dezelfde leeftijd.

via GIPHY

Meer dan tien jaar verschil? Dan wordt de kans op ellende helemaal groot. Volgens het onderzoek heb je dan meer dan 39% kans op een unhappy ending.

via GIPHY

Oké, we gaan nog even door: 20 jaar leeftijdsverschil? 95% kans dat jullie het niet gaan redden. 

via GIPHY

Lekker dan, dit. De onderzoekers erkennen wel dat de resultaten gebaseerd zijn op patronen en dat de voorspelde relatiebreuk ook best kan komen door verschillen in interesses, doelen en levensfasen, in plaats van alleen door de leeftijd. Niet geheel verrassend.

via GIPHY

Maar hoe zit het dan met het het perfecte verschil? Nou, het perfecte verschil is blijkbaar slechts een jaartje. De kans op een breuk is dan slechts 3%. Zit jij goed of is er nu paniek in de tent?

via GIPHY

Mocht je nu nog vrijgezel zijn en de Tinder-vijver aanzienlijk zien slinken, dan zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om lekker eens een risico te nemen en je niets aan te trekken van dit onderzoek. Wie weet hoor jij gewoon bij de 5% voor wie een leeftijdsverschil van 20 jaar geen enkel probleem blijkt. Succes hè!

De Leven
  • Man-Man
  • Friends