Say what? 8 Hollywoodsterren met Nederlandse roots

Je moet soms even diep graven, maar dan heb je ook wat.

Hollywoodsterren met Nederlandse roots

1) Audrey Hepburn

Beeld: Breakfast at Tiffany's

Hoe dan? Haar vader was een Britse bankier en haar moeder een volledig Nederlandse, aristocrate barones.

2) Leighton Meester

Hoe dan? De Gossip Girl-actrice dankt haar Nederlandse achternaam aan heur vader en haar moeder is Iers.

3) Angelina Jolie

Hoe dan? De vader van de bekende actrice en activiste is Duits-Slowakees en haar moeder Frans-Canadees, Duits én Nederlands. Mama Jolie is trouwens ook nog eens de achternicht van oud-premier Wim Kok.

4) Kim Kardashian

Hoe dan? Ja ja, hoewel Kim's vader van Armeense afkomst is, is haar moeder/momager Kris Jenner half schots én half Nederlands, wat Kimberly dus voor een kwart Nederlands maakt. Ditzelfde geldt natuurlijk voor Kim haar zussen, Kourtney en Khloé. Én voor de Jenner halfzussen, aangezien zij dezelfde moeder hebben.

5) Charlize Theron

Hoe dan? De actrice heeft een Franse-Nederlandse vader en een Duitse moeder, maar groeide op in Johannesburg, Zuid-Afrika.

6) Gigi Hadid

Hoe dan? Topmodel Gigi Hadid is half-Nederlands via haar moeder, Yolanda Hadid. Yolanda groeide op in het Hollandse Papendrecht. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor zusje Bella Hadid.

7) Bruce Springsteen

Hoe dan? Bruce Springsteens moeder was een Italiaanse juridische secretaresse en zijn vader een Iers-Nederlandse buschauffeur.

8) Robert De Niro

Beeld: BrunoPress

Hoe dan? Dankzij zijn vader is Robert deels Italiaans en Iers en dankzij zijn moeder zowel Engels, Duits, Frans als Nederlands. Zijn moeder sprak thuis zelfs regelmatig over haar kwart Nederlandse afkomst!

Films & Series
  • Beau Monde
  • Mr. and Mrs. Smith