Door dit pastarecept had Finland tijdelijk geen feta meer: zo maak je 'm

Moet wel lekker zijn
feta

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de 'viral baked feta pasta'

via GIPHY

Het recept van een Finse foodblogger werd zo populair, dat er in Finland zelfs een tijdje helemaal geen feta meer te krijgen was

via GIPHY

Hij is dan ook wel heel makkelijk te maken... Zo doe je 't:

- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk wat olijfolie in een ovenschaal en plaats een blok feta in het midden. Verdeel de rode peper over de feta.

- Doe de cherrytomaten in de schaal en verdeel rondom de feta. Schenk nog wat olijfolie over de tomaten en feta.

- Breng het geheel op smaak met zout en peper.

- Zet de ovenschaal in de oven en bak de feta 15 minuten. Zet de oven daarna op 225 °C en bak de tomaten en feta nog zo’n 10 minuten.

- Kook de pasta ondertussen al dente in gezouten water.

- Haal de ovenschaal uit de oven en roer met een lepel door de feta en tomaten.

- Giet de pasta af, voeg toe aan de feta en roer tot alles goed is vermengd.

- Verdeel vervolgens de basilicum en de knoflook over de pasta en roer nog één keer goed door.

- Eet smakelijk!

Geen zin om te lezen? Hier kun je 't ook gewoon bekijken: