Koud weer essential: warme chocolademelk met karamel-zeezout slagroom

Pizza-croissants: de ultieme weekendsnack

Je hebt trekt in een pizza. Je hebt trek in een croissant. Je hebt trek in een pizza-croissant. Gelukkig heb je hier het recept al.
Collage van twee foto's met croissants links en een pizza rechts

Ja hoor ja. Het is zaterdagochtend, je bent brak, en je wilt wat.

via GIPHY

Giet een kop koffie naar binnen, en gun je zelf deze geweldige pizza croissants. Je verdient het.

via GIPHY

Ook als je geen kater hebt is dit trouwens een bijzonder goede snack.

1) Verwarm je oven voor op 160 °C. Je kunt dit ook uitstellen naar stap 3 of 4 ofzo als je een trage kok bent zoals wij.

via GIPHY

2) Snijd het bladerdeeg in zes driehoeken.

3) Beleg elke driehoek met marinara, kaas en pepperoni.

4) Rol de driehoeken op. Begin bij de breedste rand en rol richting de punt. Vorm ze direct ook een beetje als croissants, of niet, als je niet van croissant-vormig eten houdt.

via GIPHY

5) Leg je rauwe croissants op een ovenblad en bestrijk ze met het geklutste ei voor de shine.

6) Bestrooi je croissants met oregano naar smaak.

7 a) Besef dat je vergeten bent de oven voor te verwarmen en zet deze opnieuw aan.

via GIPHY

7 b) Doe je croissants ongeveer 40 minuten in de oven op 160 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

via GIPHY

8) Eet smakelijk!

via GIPHY