Nederlands Kampioenschap Airfryer Gooien is een ding, schijnbaar

Mocht je nou écht helemaal klaar zijn met je airfryer...

airfryer haat

Dan geef je je op voor het NK airfryer gooien

via GIPHY

Nee, we verzinnen dit niet

Er komt dus echt een NK airfryer smijten

Nick Waaijenburg, frietboer uit Mierlo en frituurpurist, is de hete-lucht-friteuses namelijk helemaal zat. Bij Omroep Brabant vertelt hij: "Ik wilde iets verzinnen om van die dingen af te komen. Friet moet vet zijn en vet moet vet blijven." Okee, sure. Daar kunnen we ons best in vinden.

via GIPHY

Maar om nou met airfryers te gaan gooien?

Het is meer dan een simpel smijtfestijn voor Nick. Het is een soort emotioneel protest - een noodkreet voor het behoud van lekkere vette friet. "Vijf keer per week naar de Chinees is ook niet gezond", zo beargumenteert hij. Ook is de beste man al voorbereidingen aan het treffen en in een loods aan het smijten geweest met ongeveer even zware objecten. Bloedserieus dus, dit NK.

via GIPHY

Nu is het niet direct de bedoeling dat je je eigen airfryer dan maar meeneemt

De organisatie zorgt namelijk voor speciale airfryers die gesaboteerd zijn, zodat je er sowieso niet je eigen goddelijke frietjes mee kunt maken. Letterlijke wegwerp-airfryers, zeg maar.

via GIPHY

Waar en wanneer vindt dit feest plaats?

Zelf ook lekker smijten? Check dan de onderstaande post. Oh ja: het Nederlands Kampioenschap Frikandellen Eten vindt diezelfde middag plaats. Volgens de poster "een hele dag vol entertainment, plezier, en natuurlijk vet". Mits de coronieregels het toelaten dan hè.

Kortom: ga jij ook hard op vet, en ben je je airfryer een beetje beu? Opgeven!

via GIPHY

Misschien ook voor jou:
Sunday Snack: Frikandellenquiche uit de airfryer
Bizar