9 Nutteloze (maar eigenlijk heel interessante) feitjes

Om bij de volgende pubquiz aan terug te denken

feitjes

1) Feitje om naar boven te halen de volgende keer dat je op een terras zit

Bierflesjes zijn bruin omdat het zonnestralen buiten houdt. Hierdoor blijft de smaak beter. Tijdens WWII begonnen sommige brouwerijen groen glas te gebruiken om zo een streepje voor te hebben op degenen die doorzichtig glas gebruikten.

via GIPHY

2) Zou voor sommige mensen ook het een en ander verklaren

Wanneer giraffes geboren worden, vallen ze zo'n 2 meter naar beneden. Door deze val beginnen ze te ademen.

via GIPHY

3) En om even in oorlogssferen te blijven...

In de eerste wereldoorlog gebruikte de Britse inlichtingendienst MI5 girl guides in plaats van de meer gebruikelijke boy scouts om geheime berichten over te brengen. De meisjes bleken namelijk veel efficiënter, terwijl de jongens zich baldadig gedroegen en hun mond niet bleken te kunnen houden.

via GIPHY

4) En eh, ja. Hiermee wil je dus niet in een vliegtuig zitten

In 2006 liet een vrouw een fikse scheet terwijl zij in een vliegtuig zat. Om de geur te verbloemen stak ze dan maar een lucifer aan. Niet de slimste keuze op enkele kilometers boven de aarde natuurlijk, en het vliegtuig werd direct aan de grond gezet waar de vrouw van de vlucht is gehaald.

via GIPHY

5) Wees wie je wilt zijn!!!

Een Poolse koe ontsnapte uit haar wei. Een paar maanden later werd zij gespot met een kudde bizons waarbij ze zich had aangesloten. En hoewel zo'n ultiem gelukkige koe ontzettend mooi is: kruising met de bizons moest voorkomen worden. Bij haar vangst is deze heldhaftige koe uiteindelijk overleden. Loeiend naar verhaal eigenlijk dit.

via GIPHY

6) Onderschat nooit hoe serieus thee is voor de Britten

In Engeland zijn er elke avond rond hetzelfde tijdstip grote pieken in het elektriciteitsgebruik. Komt omdat iedereen dan tegelijk de waterkoker aanzet voor een goeie kop thee. Dit effect is extra sterk wanneer er bijvoorbeeld voetbal op tv is of een populaire serie. Want ja: jij zou ook geen drinken gaan halen terwijl Oranje bezig is op het veld. In de rust piekt het verbruik dan ook onmeunig hard.

via GIPHY

7) Maar hoeveel carrières het al heeft gered...

Volgens Time Magazine was autotune één van de 50 "slechtste uitvindingen aller tijden".

8) Brb importeren

In Japan kun je in veel huizen een "Kotatsu" vinden. Dit is een traditionele tafel waar een deken aan zit. Bovendien heeft de tafel een ingebouwde verwarming. Chillen wordt op deze manier wel naar een HEEL hoog niveau (of laag, want je hangt op de grond) getild.

via GIPHY

9) En nog meer moois uit Japan

Een Japans station nam in 2007 officieel een kat in dienst als stationsmeester. Tama, zoals ze heette, werd razend populair en trok veel toeristen aan. In 2015 overleed ze, en duizenden mensen kwamen naar haar begrafenis. Ze heeft nu een klein altaartje op het station, en haar opvolger heet Nitama.

Misschien ook voor jou:
Quiz | Welk internetgekkie ben jij
De Leven
  • Bored Panda
  • Videostill, Pixabay