@media (max-width: 679px){#fig-61081a9c6a645 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61081a9c6a645 img{#fig-61081a9c6a645 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-61081a9c6a645 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61081a9c6a645 img{#fig-61081a9c6a645 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Sunday Snack | Zelf McFlurry's maken binnen 5 minuten

Sunday Snack | Ben & Jerry's deelt hoe je hun cookie dough chunks maakt

Het beste deel van het cookie dough ijs is natuurlijk de cookie dough zelf. En het mooiste is: Ben & Jerry's heeft het recept dus gewoon gedeeld.
@media (max-width: 679px){#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61081a9c6e797 img{#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61081a9c6e797 img{#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61081a9c6e797 img{#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61081a9c6e797 img{#fig-61081a9c6e797 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}cookie dough

Ja hoi we vallen direct maar met de deur in huis:

via GIPHY

Ben & Jerry's heeft schijnbaar het recept voor hun cookie dough bekendgemaakt

via GIPHY

En omdat we er vast meer mensen blij mee maken, delen wij het recept hier ook maar even

via GIPHY

Dit is wat je er voor nodig hebt

  • 130g bloem
  • 8 eetlepels ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 180g bruine suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels volle room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 gram chocoladedruppels of brokjes of whatever. Als je gewoon een reep koopt, heb je een goed excuus om de rest op te eten.

En zo maak je ze:

1. Verwarm de oven voor op 80 °C. Da's geen typfout, hij moet echt maar op 80 (tachtig dus) graden.

2. Doe de bloem in een ovenschaal en bak alleen de bloem in de oven. 10 Minuten is genoeg.

3. Mix in een grote kom de boter met de bruine suiker tot een glad geheel.

4. Gooi nu het snufje zout, de room en het vanille-extract erbij.

5. Verdeel de bloem door het deeg samen met de chocolade. Mix alle ingrediënten samen en probeer ondertussen niet al de halve kom leeg te snoepen.

6. Schep met een ijslepel ronde bolletjes uit het deeg en leg ze in een kom of op een bord. Alternatief: steek gewoon een lepel in het deeg en breng die daarna rechtstreeks naar je mond. Scheelt je ook weer een bord schoonmaken.

Mocht je er helemaaaaal niet uitkomen: hier een video.

Wij gaan nu in elk geval nooit meer iets anders eten

via GIPHY