10 tips voor luisterboeken van Storytel

Luisterboeken, waar moet je eigenlijk beginnen. We zetten 10 tips op een rijtje.

luisterboek tips

In onze digitale wereld zijn er steeds minder mensen die een boek lezen. Eigenlijk best zonde. Het lezen van een boek laat je ontspannen en bovendien kun je er ook het nodige van opsteken. Gelukkig kun je tegenwoordig ook luisteren naar boeken. Tijdens het autorijden, wandelen of een middagje op de bank is het heerlijk ontspannen, wanneer een boek voorgelezen wordt. Er zijn tegenwoordig meerdere bedrijven die deze dienst aanbieden, waaronder Storytel. In dit artikel geven we jou 10 tips voor luisterboeken van Storytel. En met een leuke Storytel aanbieding ben jij er helemaal klaar voor.

1) Mijn verhaal

Je kunt nu ook naar het veelbesproken boek van Michelle Obama luisteren. In het Nederlands of in het Engels door Michelle Obama zelf. Het boek neemt je mee naar de jeugd van de voormalig first lady, naar de South side van Chicago, naar het begin van haar relatie met Barack en haar jaren in het Witte Huis. Het boek is onlangs ook verfilmd tot een Netflix-documentaire.

2) Sneijder

Dit boek neemt je mee in het leven van recordinternational Wesley Sneijder. De in Utrecht geboren ex-profvoetballer heeft een turbulente carrière achter de rug. Zowel binnen als buiten het veld. Hij vertelt over zijn relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen en zijn glorietijden bij Inter Milaan, onder leiding van José Mourinho.

3) Beatrix

We nemen een kijkje in het leven van onze voormalige koningin Beatrix, moeder van huidige koning Willem Alexander. Op basis van tientallen gesprekken schreef journaliste Jutta Chorus deze indrukwekkende biografie. Want hoe blijf je altijd positief, wanneer er de meest vreselijke dingen om je heen gebeuren?

4) Mijn Naam is Selma

Een verhaal over Selma, een joodse verzetsvrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder een schuilnaam, Deze vrouw ontsnapte meermaals aan de nazi's. In 1944 werd ze verraden en naar een werkkamer getransporteerd, waar ze standvastig haar schuilnaam bleef gebruiken. Pas toen de oorlog over was durfde ze pas weer de zeggen: 'Mijn naam is Selma.'

5) De Ondergrondse Spoorweg

Dit boek stond zelfs op de lijst van favoriete boeken van de Amerikaanse oud-president Barack Obama. Het boek vertelt het verhaal van Cora, een slavin op een katoenplantage in het Amerikaanse Georgia. Ze besluit te vluchten, en begint zo een lange reis door Amerika richting de vrije staten in het Noorden. Een echte aanrader, waarbij het kippenvel af en toe in je nek staat.

6) Bonuskind

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met een naar voorgevoel. Ze heeft het idee dat er iets aan de hand is met haar moeder Jet. Haar mobiel ligt nog thuis en het lijkt erop alsof er die nacht niemand in haar bed heeft geslapen. Lies hoort vervolgens niets meer van Jet en de spanning neemt toe.

7) Harry Potter-boeken

Het zal je niet verbazen dat Harry Potter in deze lijst wordt genoemd. Dit is een van de bestverkochte boeken ooit en daarmee nog altijd zeer populair. De avonturen van Harry en zijn vrienden op Zweinstein staan garant voor spanning en sensatie. Degenen die dit ooit gelezen hebben weten dat je hier wel de tijd voor moet nemen.

8) Washington Black

Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op een suikerplantage in Barbados, de persoonlijke bediende van de excentrieke Titch Wilde wordt, krijgt hij de kans op een nieuw leven. Titch is bioloog, ontdekkingsreiziger en uitvinder, geobsedeerd door zijn creatie: de heteluchtballon. Maar de dood van een familielid vermorzelt zijn idealistische plannen en Washington komt in gevaar. Ze besluiten te vluchten, maar dan verdwijnt Titch. Washington moet zijn weg alleen zien te vinden, op zoek naar echte vrijheid.

9) Kamers, Antikaters

Een vrouw woont op de bovenste verdieping van een negentiende-eeuws pand aan een stadspark. Ooit woonde er een kunstschilder die artistieke vrienden ontving in zijn atelier. Nu schrijft ze er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden, heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud, en zijzelf ook, zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M, die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven.

10) The Little Book Of Hygge

Duurzaam leven is ook slow leven. Niet te veel willen maar gelukkig zijn met dat wat er is. De Denen hebben er het woord Hygge voor. Voor wanneer je niet zulke zware kost wilt maar eraan herinnert wilt worden hoe je even gelukkig kunt zijn met de kleine dingen van het leven, gaat dit boekje je zeker vaak een glimlach geven.


Nog een kleine tip. Wees alert, er zijn bijna altijd wel kortingscodes te vinden voor Storytel. Wij wensen je veel plezier met luisteren!

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.