Goed nieuws: van rode wijn en kaas blijf je slim

Topnieuws

rode wijn kaas

Ja het is heus: van onze twee favoriete dingen op de planeet blijf je lekker bij de les


Kaas en wijn hebben namelijk een positief effect op je cognitieve functies


Tuurlijk zitten er haken en ogen aan, maar we kunnen al het goede nieuws gebruiken toch?


Science Daily meldt dat uit onderzoek is gebleken dat kaas een opvallend hoge mate van bescherming biedt tegen ouderdomsgerelateerde cognitieve problemen zoals aandachts-, geheugen- en concentratieproblemen

Het onderzoek, dat is november 2020 werd gepubliceerd in de Journal of Alzheimer's Disease, kan je hier vinden. De deelnemers werden in verschillende levensfasen in de gaten gehouden. Ook hun eet- en drinkgewoonten werden vastgelegd. Deze gegevens werden naast de uitslagen van verschillende cognitieve testen gehouden en daar kwamen dus opvallende feitjes uit over rode wijn en kaas.


Net als kaas blijkt ook een glaasje rode wijn op z'n tijd verband te hebben met het verbeteren van cognitieve functies zoals hierboven genoemd


Dit betekent natuurlijk niet dat je iedere dag een fles wijn en een complete kaasplank naar binnen moet schuiven, maar wat ons betreft mag je vandaag best doen alsof dat wel zo is: geniet ervan!


Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.