Old school jassen zijn helemaal terug

Op zoek naar een nieuwe jas? Denk eens aan een oude jas!

old school jassen

Ben je op zoek naar een nieuwe jas? Dan kan het betrekkelijk lastig zijn om er eentje te vinden. Doordat het aanbod ontzettend groot is, kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om het jezelf iets makkelijker te maken, kijk je naar de trends op het gebied van jassen. Op deze manier kun je filteren in het aanbod. Wie met de laatste trends mee wil gaan, komt ongetwijfeld een groot aantal hippe maar old school jassen tegen. In deze tekst vertellen wij je alles wat je moet weten over deze trend.

Back to the sixties

Als we het over hippe maar old school jassen hebben, bedoelen we de jassen die vooral in de jaren ‘60 gedragen werden. Ondanks dat de sixties al een behoorlijke tijd achter ons liggen, zijn de jassen uit deze jaren nooit helemaal uit het straatbeeld verdwenen. Ze zijn weliswaar een aantal jaar naar de achtergrond verdwenen, maar we zien ze vandaag de dag steeds vaker terug. Meer en meer mensen omarmen namelijk de hippe maar old school jassen uit de jaren ‘60. Kenmerkend voor deze jassen zijn felle kleuren, grote prints en bijzondere pasvormen.

Klassieke jassen zijn terug van weggeweest

De opkomst van hippe maar old school jassen heeft er onder meer van gezorgd dat een aantal klassieke jassen terug is van weggeweest. Zo worden er tegenwoordig weer steeds meer shearling coats verkocht. Waar deze jassen vroeger voor veel mensen niet te betalen waren, is dit tegenwoordig wel het geval. Dit komt namelijk doordat shearling coats steeds vaker van imitatieleer gemaakt worden. HIerdoor zijn de jassen een stuk goedkoper.

De shearling coat is niet de enige klassieke jas die terug is van weggeweest. De laatste jaren zien we de trenchcoat namelijk ook steeds vaker terug in het straatbeeld. Doordat trenchcoats verkrijgbaar zijn in allerlei felle kleuren, geef je binnen een handomdraai meer kleur aan jouw outfit. Een trenchcoat is weliswaar te dun voor de winter, maar hij is perfect als tussenjas voor bijvoorbeeld een frisse lentedag of een zachte herfstdag. Het grote voordeel van deze hippe maar old school jas is dat je hem makkelijk combineert met verschillende kledingstukken. Bovendien is hij geschikt voor diverse gelegenheden. Je kunt een trenchcoat prima dragen naar jouw werk, maar deze klassieke jas misstaat ook niet tijdens een avondje uit.

Spijkerjassen zijn zowel hip als old school

Als we het over hippe maar old school jassen hebben, mogen spijkerjassen uiteraard niet ontbreken. Met zo’n jas creëer je binnen een handomdraai een casual look. Doordat spijkerjassen al jarenlang tot de trends behoren, zijn ze er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Je kunt een korte spijkerjas kopen, maar ook voor een langer model kiezen. Daarnaast verschilt de kleur van een spijkerjas. Zo zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar in een lichte wassing, maar ook in een donkere wassing. Vandaag de dag kun je zelfs spijkerjassen in allerlei verschillende kleuren kopen. Door het grote aantal mogelijkheden is deze hippe maar old school jas met nagenoeg iedere outfit te combineren.

Waar koop je hippe maar old school jassen

Ben je op zoek naar een hippe maar old school jas? Dan kun je verschillende kringloopwinkels afstruinen. Omdat deze jassen de laatste jaren tot de trend behoren, kom je er in veel winkels wel een aantal tegen. Wie op zoek is naar klassieke jassen, kan zich uiteraard ook tot het internet richten. Online vind je binnen een paar tellen een groot aantal van dit soort jassen. Doordat het aanbod online een stuk groter is, slaag je er ongetwijfeld in de perfecte hippe maar old school jas te vinden.

Wie niet veel te besteden heeft, denkt misschien dat een hippe maar old school jas te hoog gegrepen is. Toch is dit lang niet altijd het geval. Je kunt namelijk ook bij een kringloopwinkel in de buurt langsgaan. De kans is groot dat je hier ook een aantal hippe maar old school jassen vindt. Mensen die bij het opruimen van hun kledingkast nog goede kleding uit vroegere jaren tegenkomen, kunnen dit naar de kringloop brengen. Omdat de spullen hier voor een klein bedrag verkocht worden, hoeven hippe maar old school jassen jou niet veel te kosten.