Waarom je minstens 1 keer in je leven met een camper op vakantie moet

Iedereen zou een keer moeten ervaren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan

campervan

Het zonnetje schijnt en dat betekent dat de lente in volle gang is, maar ook dat de zomer steeds dichterbij komt. Tijd dus om na te denken over waar je dit jaar naartoe gaat op vakantie. Gelukkig zijn er op het moment weer heel veel dingen mogelijk. Maar om het leuk te hebben hoef je zeker niet altijd ver weg. Ook wanneer je in Europa blijft kun je een onwijs goede vakantie beleven. Wil je lekker flexibel zijn en meerdere plekken zien deze zomer? Kies dan voor een vakantie met een camper. Het lijkt wel alsof steeds meer mensen op vakantie gaan met een camper en dat is ook niet zo gek. Een camper heeft ontzettend veel voordelen en is bovendien ontzettend leuk. Niet voor niets is het zo populair. We vertellen je waarom jij deze zomer nog op vakantie wilt met de camper.

Gevoel van vrijheid met je eigen huisje wielen

Met een camper kun je gaan en staan waar je maar wilt. Je beleeft het ultieme gevoel van vrijheid, maar dan toch met de gemakken van een mini huisje. Het handige aan een camper is dat je heel makkelijk al je eigen spullen mee kunt nemen. Veel makkelijker dan wanneer je gaat kamperen met een tent. Je kunt er comfortabel slapen, je hebt geen gedoe met het opzetten van een tent en als je aankomt kun je dan ook direct beginnen met genieten. Ben je niet gebonden aan schoolvakanties dan kun je gewoon gaan rijden en kijken waar je uitkomt. Altijd wel een plekje beschikbaar.

Je kunt makkelijk goedkoop rondreizen

Een rondreis met een camper kun je zo duur maken als je het zelf wilt. Ga je elke avond op een dure camping staan en vaak uit eten, dan wordt het alsnog een vrij dure vakantie. Maar wil je lekker goedkoop rondreizen, dan is dat ook heel goed mogelijk. Op verschillende plekken in Europa kun je gratis staan met een camper. Je moet dit wel redelijk goed plannen en flexibel zijn. Soms mag je ergens maar één nacht staan bijvoorbeeld en vaak zijn er geen voorzieningen. Omdat je een eigen keukentje hebt kun je gelukkig wel zelf koken. Daardoor hoef je niet voor elke maaltijd uit eten, wat je behoorlijk veel geld bespaart. Wil je het een keer uitproberen dan is het aan te raden een camper te huren. Op die manier kun je het voor jezelf ervaren zonder dat je ergens aan vast zit. Via Goboony kun je bijvoorbeeld een camper huren bij een particulier die zijn of haar eigen camper aanbiedt. Lekker laagdrempelig dus. Ideaal voor wanneer je voor een eerste keer met een camper op vakantie gaat.

Best of both worlds

Hou je van kamperen met een tent? Dan geniet je er vast van om veel in de natuur te zijn, de gezelligheid te ervaren op een camping met andere mensen en lekker knus in de tent te genieten van een goed boek. ‘S ochtends geniet je in het zonnetje van een koffie met een verse croissant die je hebt gehaald bij het bakkertje op de camping of in het dorp. Dit alles kun je ook ervaren wanneer je op pad gaat met een camper, maar dan net even wat luxer. Daarmee heb je dus het beste van beide werelden. De relaxte sfeer en het buitenleven van een camping, maar wel met meer bewegingsvrijheid in het eigen kleine huisje en een echt matras waarop je heerlijk kunt slapen.

Opstapje naar vanlife

Wanneer je een keer met een camper op pad bent geweest, dan is dat waarschijnlijk ook niet je laatste keer. Misschien ben je wel geïnteresseerd in een langere reis met een camper of zelfs wel wonen vanuit een camper. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het leven ´on the road´. Als je baan het toelaat dan kun je prima werken als digital nomad. Met een camper kun je aan het werk overal waar je maar wilt. Is dit iets waar je wel eens over nadenkt, dan is een vakantie met de camper de ultieme manier op te proeven van dat leventje.

Lekker flexibel

Slaat het weer om? Dan pak je de boel snel weer in en rijd je naar de volgende bestemming. Ben je klaar met de bergen en heb je zin in het strand? Met een camper ben je heerlijk flexibel en rijd je van de ene naar de andere plek, gewoon wanneer jij daar zin in hebt. Geen gedoe met het afbreken van de tent, maar de spullen inpakken en gaan. Als je dit eenmaal gewend bent, wil je waarschijnlijk nooit meer anders.

De Leven
  • Unsplash