7 MTV-programma's die je vroeger sowieso keek

Wanneer komt Room Raiders terug?

room raiders

Sommige van deze programma's was je misschien al een beetje vergeten dat je er vroeger middagen voor aan de buis gekluisterd zat, maar wat een klassiekers kwamen er in de 00s op MTV. We zetten er een aantal op een rijtje.

1) Room Raiders

Nadat drie verschillende dames of heren geblinddoekt in een busje werden gegooid, werd hun kamer doorzocht door een aantrekkelijke man of vrouw. De meest gekke dingen werden gevonden (lees: pikant ondergoed, gênante dagboeken of onaantrekkelijke pyjama's) waarna één van de drie werd gekozen voor een date. En dit dus allemaal op basis van de troep in je slaapkamer.

2) Dismissed

Remember het datingprogramma Dismissed? In deze show gingen drie mensen op date, waarna de man of vrouw in kwestie mocht kiezen welke kandidaat er uiteindelijk naar huis ging. Bij de tekst “you're dismissed” gaat er vast wel een belletje rinkelen.

3) A Shot at Love: Tila Tequila

De biseksuele Tila Tequila ging in haar eigen MTV-show A Shot at Love: Tila Tequila op zoek naar haar ware liefde. Om dates – of zelfs een relatie – met Tila te 'winnen' moesten de kandidaten de meest extreme opdrachten uitvoeren. Als dat geen echte liefde was.

4) Boiling Points

Hét programma waarbij je geduld op de proef werd gesteld was Boiling Points. Wanneer de slachtoffers lang genoeg kalm bleven, kregen ze flinke geldprijzen. Confession: wij waren vroeger altijd bang dat we per ongeluk in dit programma zouden zitten. Nog een confession: we waren dit programma helemaal vergeten, maar dit was echt zo top.

5) Wanna Come In

De legendarische tekst “Wanna come in?” herinneren we ons nog als de dag van gisteren. In dit programma konden kandidaten tijdens een date geld verdienen door vreemde opdrachten uit te voeren. Challenges als elkaar eten laten voeren, het stiekem omruilen van een bord of meerdere malen achter elkaar naar het toilet gaan, maakten het programma hilarisch. Hoeveel geld ze ook verdienden, ze kregen het pas mee naar huis als ze na het einde van de avond door hun date mee naar binnen werden gevraagd.

6) Pimp My Ride

Auto's die van ellende nog nét niet uit elkaar vielen kregen in het programma Pimp My Ride een make-over waar je u tegen zegt. Van de meeste gigantische speakers tot driedubbele uitlaat: het kon in dit MTV-programma niet gek genoeg. Ook al was je helemaal geen auto-liefhebber, dit programma keek je altijd van begin tot eind af.

7) Paris Hilton’s My New BFF

In het programma Paris Hilton's My New BFF streden verschillende ladies om een wel heel bijzondere prijs, namelijk om de bestie van Paris Hilton worden. De deelnemers moesten verschillende challenges uitvoeren om de bff van Paris te worden, zoals de beste selfie maken en zo lang mogelijk shoppen. Vielen de dames niet in de smaak? Dan sprak Paris de woorden:TTYN”, oftewel talk to you never.