Hondenbaan: 10 Foto's van honden die cooler werk hebben dan jij

Nummer 10

honden

Hondenliefhebbers weten allang dat onze favoriete viervoeters onze dagen op alle mogelijke manieren beter maken. (Op die sporadische kapotte schoen of een hoop kots na). Ze zijn de allerliefste, schattigste en leukste dieren op aarde. Maar daarnaast kunnen honden ook nog bij allerlei belangrijke en nuttige situaties ondersteunen. In de Subreddit 'Dogs with Jobs' worden foto's gedeeld van honden die hard aan het werk zijn bij hun serieuze banen. We zetten er een aantal op een rijtje.

1) Emotional support dogs

In Amerika werken honden in de rechtszaal. Ze worden bijvoorbeeld ingezet om slachtoffers van misbruik te ondersteunen als ze moeten getuigen.

2) Politiehonden

Misschien wel de bekendste hondenbaan is die bij de politie. De Vancouver Police Department maakte een politiehonden-kalender. Op de cover staat deze foto van deze stoere politiehond met z'n assistent.

3) Neem je kind mee naar werk-dag

therapiehond-editie. Dit is toch veel te schattig?

4) Rechtszaal-best boy deel 2

Ook wanneer kinderen moeten getuigen tijdens een rechtszaak worden honden ingezet in Amerika. Ze laten kinderen op hun gemak voelen in zo'n situatie, door voor iedereen stressvol is, laat staan voor kinderen.

5) Benny de therapiehond

Benny de therapiehond werkte op de middelbare school van Reddit-gebruiker pancakesfordintonite. Ze schrijft: 'Dit is Benny. Hij werkte als therapiehond op de middelbare school in het dorp waar ik woon. Hij moest gedwongen met pensioen omdat zijn gezondheid achteruit ging, maar ik wilde hem toch laten zien zodat iedereen over hem weet.'

6) Politieschool

Politiehonden moeten ook bij de les blijven op de politieschool. Cute :(

7) Morty de held

Morty helpt met het zoeken van overlevenden na orkanen. In puerto Rico sprong hij na orkaan Maria 10 meter naar beneden uit een helicopter toen hij de geur oppikte van iemand in nood. Hij is daarna ook ingezet in North Carolina na orkaan Florence.

8) Even huilen

Op deze foto zie je honden die wachten tot ze de ziekenhuiskamers van zieke kinderen in mogen. Ze worden ingezet als therapiehonden en bieden comfort.

9) Ook dít is een baan voor honden

Uuno werkt als ontwikkelaar van videospellen. Hoe precies weten we niet, maar het lijkt erop dat hij helpt bij het maken van realistische simulaties.

10) wholesome afsluiter

Deze foto's, op Reddit gedeeld door gebruiker Houseplatho, zie je de gezichtsuitdrukkingen van honden op het moment dat ze tijdens trainingen mensen vonden die 'begraven' lagen onder een hoop sneeuw. Dit is toch extreem schattig?