Goedkoop aan de wijn? Dit zijn de 6 best geteste wijnen van de Lidl

Voor als goedkoop voor jou ook het belangrijkste kenmerk van je wijn is

wijn

Echte wijnkenners draaien zich ongetwijfeld om in hun graf bij het horen van de combinatie Lidl en wijn...


Maar gelukkig heb jij nooit geclaimd een wijnkenner te zijn. Goedkoop en oké van smaak zijn voor jou genoeg criteria. En in die volgorde...


Daarnaast zegt de prijs echt niet altijd iets over de kwaliteit


en bij de Lidl komen deze (volgens Master of wine Richard Bampfield) het beste uit de test


We beginnen met wit:

1) Chardonnay Coonawarra: Een verfijnde, koele Chardonnay van subtiel eikel. Smaakvol én licht tropisch met de smaak van meloen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want je haalt hem voor slechts €4,69.

2) Chenin Blanc South Africa: 'Correct in ieder opzicht', zegt de wijn master. De wijn wordt verder omschreven als een droge, knapperige en verse wijn met een tropisch vleugje. En je haalt hem voor slechts €2,99.

3) Chardonnay Colombard: Ongecompliceerd en verfrissend. Droog en rijp tropisch, zijn woorden die Richard Bampfield gebruikt. Lekker bij een diner, maar ook in z'n eentje veelzijdig genoeg. En het is wederom een fantastische deal want deze kost slechts €3,49.

En dan nu de drie beste rode wijnen van de Lidl:

1) Shiraz Australia: De wijn komt uit het Zuidoosten van Australië en is zoet, fruitig, kruidig én droog van smaak. Hij is heerlijk bij een stukje gegrild vlees van de BBQ en kost slechts €2,99.

2) Chevalier De Fauvert Pays D'oc: Ja, hier moet je even op oefenen nog. Of gewoon kopen, maar het is een authentieke merlot. Fris en vol van smaak. Deze rode wijn is ietsje lichter dan de andere twee rode wijnen in dit lijstje en kost €2,99.

3) Fairtrade Shiraz: De wijn heeft een 'hete' afwerking en is daardoor goed te combineren met verse vis, groene asperges en andere lichte gerechten. Hij is vol en evenwichtig en kost slechts €3,99,

De Leven
  • fem-fem
  • The Office