5 Doodenge films op Netflix voor het perfecte Halloween-binge avondje

Kijk jij ze allemaal achter elkaar?

halloween films

Spooky season is hier! De tijd van het jaar om met een dekentje (en een kussen om je achter te verstoppen) op de bank te kruipen en een horrorfilm te kijken. Of vijf. We zetten de vijf engste films op Netflix op een rijtje. (In willekeurige volgorde.) Welke ga jij kijken?

1) Fear Street

De film Fear Street is gebaseerd op de boekenreeks van RL Stine met dezelfde titel. Deze film is het eerste deel van de Fear Street-triologie en vertelt het verhaal van een groep tieners in het fictieve stadje Shadyside, waar ze geterroriseerd worden door een geest. De film bevat een aantal bekende gezichten voor fans van Stranger Things, want onder andere Maya Hawke en Sadie Sink spelen een rol in de film. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een 83% van deskundigen. Wil je zien! Deel 2 en 3 staan ook op Netflix en scoren nog beter.

2) The Ritual

In The Ritual zien we wat er gebeurt als vier vrienden door de Scandinavische bossent trekken ter nagedachtenis aan hun overleden gemeenschappelijke vriend. Ze raken verdwaald en worden gestalkt door een oude, boze geest uit een Noorse legende. Als je het plot zo leest, klinkt het misschien een beetje knullig. Toch staat The Ritual bekend als een van de engste films op Netflix. Wat ons betreft dus een echte must-see tijdens spooky season.

3) Creep

Met een score van 90% op Rotten Tomatoes, kan Creep niet ontbreken op je watchlist. De psychologische horrorfilm maakt gebruikt van het bekende horrorconcept 'gevonden beeldmateriaal'. We zien een worstelende videograaf die ermee instemt een man met een inoperabele tumor te helpen een videodagboek op te nemen voor zijn ongeboren kind. De opdracht lijkt eenvoudig, maar al snel wordt het gedrag van de man steeds grilliger. De films is gemaakt door de regisseur van Paranormal Activity, Sinister en The Purge, mocht je nog overtuiging nodig hebben.

4) Apostle

Deze film uit 2018 gaat over een ex-missionaris die naar een afgelegen eiland reist om zijn zus te redden. Ze wordt vastgehouden door een religieuze sekte die losgeld willen in ruil voor haar vrijlating. Een recept voor een doodenge film. Van critici krijgt de film een 79% op Rotten Tomatoes.

5) Veronica

Veronica is een spaanse horrorfilm over een 15-jarig meisje. Met een Ouija-bord maakt ze per ongeluk contact met een demoon die haar en haar familie terroriseert. De film is gebaseerd op een politierapport uit een wijk in Madrid. Een soort waargebeurd verhaal dus, wat het 100 keer enger maakt. De film krijgt een 88% score op Rotten Tomatoes.