4 unieke ideeën die hartstikke romantisch zijn voor Valentijnsdag

Met deze tips steel jij sowieso harten

valentijnsdag

Je hebt er helemaal niks mee of je kunt nu al niet wachten om flink uit te pakken voor je geliefde of degene op wie je een crush hebt: Valentijnsdag. Wat grappig is, is dat wij als nuchtere Nederlanders deze dag 'commerciële onzin' vinden, maar er stiekem gewoon massaal aan meedoen.

Ben je dus op zoek naar een origineel cadeau of wil je je een anoniem valentijnsbericht sturen aan iemand op wie je een oogje hebt? In dit artikel geven we je een paar unieke ideeën voor een romantische Valentijnsdag.

1) Schrijf een liedje of gedicht voor je geliefde

"Romeo, oh Romeo. Wherefore art thou Romeo?". We kennen allemaal wel het romantische maar tragedische verhaal van Romeo en Julia. Laten we het verdriet van dat verhaal maar even achterwege en laten we letten op de romantische aspecten. Zolang we namelijk al bestaan, bedenken en/of schrijven we gedichten en teksten voor een ander. Dat maakt het nu des te romantischer om in de pen te klimmen en een gedicht of liedje voor je geliefde te schrijven. Ja, dat is misschien even heel erg buiten je comfort zone, maar oh zo romantisch.


Het kan natuurlijk zijn dat je absoluut geen talent hebt voor het maken van een vlotte tekst met een lieflijk tintje. No worries: via de zoekmachines vind je volop inspiratie voor een romantische tekst. Zorg er wel voor dat je niet alles één op één overneemt om zo wel een beetje uniek te blijven. Durf je het aan om een zelf geschreven liedje of een gedicht ook nog voor te dragen? Gewoon doen. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt zingen; hiermee ga je gegarandeerd scoren, want het is gewoon superlief.

2) Een anoniem valentijnsbericht sturen naar je crush

Zie je iemand al een tijdje zitten, maar vind je het lastig om diegene te vertellen dat je het liefst iedere ochtend samen ontbijt? Valentijnsdag is dé dag om jezelf bekend te maken, maar we snappen het helemaal als je dat een beetje moeilijk vindt. Misschien is een anoniem valentijnsbericht sturen naar je crush dan een goed idee. Hoe je dat doet? Simpel: gewoon via internet! Hoe handig (en spannend!) is dat?

Een anoniem valentijnsbericht sturen is superleuk om te doen, omdat je op een cryptische manier iemand kunt laten weten dat je diegene leuk vindt. Op die manier kun je een beetje peilen of je crush jou ook ziet zitten zonder dat je jezelf helemaal bekend maakt. Wanneer je elkaar al langer kent, kun je een paar hints geven om te kijken hoe diegene daarop reageert. Mocht je crush toch niet toehappen dan kun je altijd nog zeggen dat het bericht niet van jou kwam. En psst… een anoniem valentijnsbericht sturen is ook hilarisch als grapje bij vrienden.

3) Maak een origineel boekje met waardebonnen

Of je Valentijnsdag nou wel of niet leuk vindt; het geven van een cadeau aan je geliefde is toch eigenlijk altijd een goed idee. Er is bijna niets leuker dan iemand verrassen waar je van houdt! En eerlijk is eerlijk: het is stiekem ook best leuk om een cadeau te geven waar je zelf ook wat aan hebt. Daarom is het een aanrader om een boekje samen te stellen met zelfbedachte waardebonnen die je geliefde in kan ruilen voor dat wat er op de bon staat. Je partner bepaalt zelf wanneer een bon wordt ingeruild.

Het grote voordeel van zo'n boekje is dat je heel wat activiteiten op bonnen kunt zetten waar je zelf ook wat aan hebt. Dubbel winst dus! Daarbij geef je niet één cadeau, maar meerdere cadeautjes waar je in ieder geval een paar maanden wat aan hebt. Heb je geen idee wat je op de waardebonnen moet zetten? Denk aan een nachtje weg, een dag de klusjes in huis overnemen, zijn of haar lievelingseten klaarmaken, een massage, een avondje uit, een dagje naar de sauna en ga zo maar door.

4) Plan een actieve date vol adrenaline op Valentijnsdag

Ga je liever meteen iets ondernemen in plaats van iets geven of uitvoeren? Misschien is dan een actieve date vol adrenaline iets voor jullie. In (en buiten) Nederland kun je allerlei toffe activiteiten boeken waar je op de goede manier de kriebels van krijgt. Wil je actie combineren met romantiek? Dan is een ballonvaart gegarandeerd iets voor jullie. Bubbels mee, hapjes mee en genieten maar! Heb je juist zin in iets waar je echt een beetje zenuwachtig van kunt worden?

Misschien is dan skydiven of parachute springen een idee. Op verschillende plekken in Nederland kun je zulke uitjes boeken. Grote kans dat jij of je date dit toch te spannend vindt. In dat geval is karten, klimmen, paintballen, duiken of naar een klimpark gaan ook uitdagend genoeg. Of breng samen een bezoekje aan een pretpark! Dit soort activiteiten kun je natuurlijk ook al voorstellen in je bericht als je kiest voor een anoniem valentijnsbericht versturen. Wie weet hapt je crush meteen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met anoniemesms.nl.

De Leven
  • Unsplash