Voor op de agenda: 12 romcoms die in 2023 uitkomen

Je weet straks niet meer waar je moet beginnen

romcoms

Alle credits naar Twitter-gebruiker romcomarchive, die de lijst heeft samengesteld. We zetten een aantal films waar wij erg veel zin in hebben op een rijtje.

1) Shotgun Wedding - 27 januari op Prime Video

In deze romcom schitteren Jennifer Lopez en Josh Duhamel. Ze verzamelen hun families voor een bestemmingsbruiloft, maar de ceremonie loopt vertraging op als de hele gastenlijst wordt gegijzeld. Net onhandig. Vanaf 27 januari te zien op Prime Video.

2) Maybe I Do - 27 januari in de bioscoop

In deze film speelt romcom-queen Emma Roberts de rol van Michelle. Zij en haar vriend Allen, gespeeld door Luke Bracey, maken eindelijk de stap om hun ouders aan elkaar voor te stellen. Dan blijkt dat de ouders elkaar al heel goed kennen. Heel goed.

3) Your Place or Mine - 10 februari op Netflix

Met Reese Witherspoon en Ashton Kutcher, dus dit kan eigenlijk al niet misgaan. De twee spelen de beste vrienden Debbie en Peter. Ze zijn elkaars tegenpolen en besluiten een week lang van huis en leven te ruilen. Op dat moment ontdekken ze dat wat ze denken dat ze willen, wellicht niet is wat ze nodig hebben.

4) What's love got to do with it? - 9 maart in de bioscoop

Lily James speelt een award-winnende documentairemaker. Ze wil een nieuwe docu maken over haar jeugdvriend Kaz, gespeeld door Shazad Latif, die recentelijk zijn gearrangeerde huwelijk heeft aangekondigd.

5) Love Again - 18 mei in de bioscoop

In Love Again volgen we Mira Ray, gespeeld door Piyanka Chopra Jonas), die dealt met het verlies van haar verloofde. Ze stuurt een reeks romantische berichten naar zijn oude telefoonnummer, maar weet niet dat dit nummer nu is toegewezen aan de werktelefoon van Rob Burns, die gespeeld wordt door Sam Heughan.

6) The Perfect Find - 2023 op Netflix

Jenna, gespeeld door Gabrielle Union, heeft een nieuwe baan en haar nieuwe baas is haar frenemy. Alles wordt nog gecompliceerder als Jenna een relatie begint met de videograaf van het bedrijf, die de zoon van de baas blijkt te zijn.

7) Red, White & Royal Blue - 2023 op Prime Video

Jaaa, hier hebben we zo veel zin in. Deze film is gebaseerd op het razend populaire booktok-boek met dezelfde titel. De film volgt Alex (Taylor Zakhar Perez), de zoon van de president van Amerika en zijn romance met Hentry (Nicholas Galitzine), een Britse prins.

8) The Idea of You - 2023 op Prime Video

Anna Hathaway speelt de gescheiden moeder Sophie, die besluit om haar dochter mee te nemen naar Coachella. Daar ontmoet ze Hayes Campbell (Nicholas Galitzine), de leadzanger in de bekende boyband August Moon. Ja, dit is duidelijk gebaseerd op Harry Styles. Als je niet kan wachten: dit verhaal is gebaseerd op het boek met dezelfde titel.

9) A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow - 2023

Stiekem ook een beetje verliefd op Heartstoppers Kit Connor (Nick), dan wil je deze film sowieso zien. Kit speelt namelijk de rol van een charmante Britse tearoom medewerker. Lila Reyes (gespeeld door Mia Reficco) ruilt haar leven in een Cubaanse bakkerij in Miami voor de zomer in om te helpen in de inn van haar tante in Winchester, waar ze verliefd wordt op Kit. Wederom ook al te lezen als boek met dezelfde titel.

10) Choose Love - 2023 op Netflix

Dit is de allereerste interactieve romcom, waarbij je als kijker besluit wat er gebeurt. De film volgt Cami (Laura Marano) en haar love interests: het droomvriendje, de rockster en de eerste liefde. Het is aan jou om haar liefdesleven te bepalen.

11) How to Date Billy Walsh - in 2023 op Prime Video

Nog een bekend gezicht van Heartstopper: Sebastian Croft. Hij speelt in deze film de rol van Archie, die al jaren verliefd is op Amelia (Charithra Chandran). Net op het moment dat hij eindelijk zijn liefde wil verklaren aan Amelia, wordt het stel uit elkaar gedreven door de nieuwe Amerikaanse student Billy Walsh, bespeeld door Tanner Buchanan.