9 Dingen die je kan verwachten van de Bruce Springsteen concerten in Nederland

Heb jij tickets?

bruce springsteen

Het duurt nog een paar maanden voordat Bruce Springsteen en zijn E Street Band in Nederland te zien zijn, maar sinds deze week staat de band voor het eerst in zeven jaar weer samen op de planken. De 2023 tour is van start gegaan in Amerika en de beelden zien er veelbelovend uit. We zetten een aantal hoogtepunten op een rij, zodat je alvast kan voorgenieten. Want voorpret is net zo belangrijk als nagenieten.

1) Een ijzersterke opener van de show

One, two, three: en Bruce knalt er een hit in. Dat is over het algemeen hoe de shows van Bruce Springsteen en de E Street Band beginnen. Soms gaat er een solo akoestisch nummer aan vooraf, maar hoe dan ook is een ding duidelijk: als de show begint, begint 'ie en ga je urenlang uit je dak.

2) Een hele hoop hits

3) En nog meer hits

4) Heel veel plezier on stage en in het publiek

Eerlijk is eerlijk, in Amerika valt dat soms een beetje tegen, maar dat het publiek in Europa net zoveel energie geeft aan Bruce als andersom staat vast.

5) Nummers van het nieuwe soul coveralbum 'Only The Strong Survive'

Wat dacht je van Nightshift of Don't Play That Song? Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook Do I Love You een keer voorbij gaat komen.

6) En natuurlijk ook van Letter to You

Dit album kwam uit tijdens de corona-pandemie in 2020 en dit is dus de eerste keer dat Bruce nummers als Ghosts, Letter to You, Last Man Standing en Burnin' Train live kan spelen. En dat doet-ie dan ook veelvuldig.

7) Maar ook een hele rits fan favorieten die bij het grote publiek iets minder bekend zijn

Tot nu toe zijn onder andere Backstreets, Johnny 99, Ramrod, Rosalita en Prove It All Night voorbij gekomen.

8) Bordjes met verzoekjes

Bruce speelt graag verzoekjes van fans die ze op bordjes hebben geschreven. Dat heeft-ie tot nu toe nog niet gedaan, maar hij heeft wel al een leren jas die door een fan op het podium werd gegooid gedragen én een biertje geadt van een fan uit het publiek, dus er is interactie genoeg. Ga maar alvast nadenken over een verzoekje. Maar dan hebben wij wel ook een verzoek: niet het HELE concert met het ding omhoog staan, de mensen achter je willen het podium ook graag kunnen zien.

9) Een hele lange show

Bruce staat bekend om zijn concerten die drie uur of langer duren. Inmiddels is de beste man 73 en tijdens de eerste paar shows van de tour die hij tot nu toe heeft gedaan, staat de band ongeveer twee uur en drie kwartier op het podium. Wat alsnog uitzonderlijk lang is, zeker als je de gemiddelde leeftijd van de E Street-leden erbij pakt. Bereid je dus voor op een lang concert, want het kan niet zo zijn dat die oude mannen on stage een betere conditie hebben dan jij. En grote kans dat de shows in Europa ook echt weer drie uur gaan duren.