8 Dingen die je niet moet doen tijdens het puzzelen

Gratis tips van ons voor jou

puzzel

Als je dacht dat puzzelen echt een winteractiviteit was, heb je het helemaal verkeerd. Puzzelen is namelijk het hele jaar door fantastisch. Zie je jezelf al zitten op je balkonnetje of in de tuin (of binnen bij de airco) met een wijntje en een kaasje? Lekker rustgevend een puzzeltje leggen. Heerlijk. En om het allemaal nog ontspannender te maken hebben we wat tips voor je. Zo zijn we dan ook wel weer.

1) Puzzelen in je badjas

We get is, je wilt zo comfortabel mogelijk door het leven gaan tijdens het puzzelen, maar een badjas is vragen om problemen. Stukjes blijven in je mouw hangen en komen vervolgens in de zakken terecht. Drama.

2) Een blouse of trui met wijde mouwen dragen

Eigenlijk hetzelfde verhaal. Je veegt hiermee gegarandeerd de stukjes van tafel. Later kan je wel weer fashionable zijn.

3) Stukjes die nog niet passen op de puzzel leggen

Zie die bij bijvoorbeeld een Jan van Haasteren-puzzel dan nog maar eens terug te vinden. En bij dit soort puzzels al helemaal niet.

4) Stofzuigen

Regel nummer 1: ga nooit stofzuigen. Als er een puzzel op tafel ligt dan hè. Als er een stukje is gevallen ben je 'm kwijt

5) Drinken op tafel zetten

Oké, vergeet dat glaasje wijn. Of zet 'm op een bijzettafeltje. Want stel je voor dat je 't glas omgooit. Huilon.

6) Om half 3 's nachts denken: nog één stukje dan

Dit is een beetje hetzelfde als met haken, kleuren of Simsen: voor je het weet is het alweer licht.

7) Iemand die niet meepuzzelt even laten meehelpen

Sowieso dat diegene het stukje vindt waar jij al uren naar op zoek bent. En er dus met de eer vandoor gaat. En het Eureka-gevoel dat het vinden van een specifiek stukje normaalgesproken oplevert.

8) Bij weinig licht puzzelen

Niet goed voor je ogen, je hoofd en je plezier. Zorg voor een goed lampje, het hele punt van puzzelen is immers dat je ziet wat er gebeurt.

9) Met je vinger naar anderen wijzen

En stel nou hè, dat je toch een stukje kwijtraakt. Geef dan niet meteen de schuld aan de hond of kat, aan je partner of de buurvrouw. Denk eerst even goed na of het aan jezelf kan liggen 👀

Nog niet genoeg van puzzelen? Jan van Haasteren Studio bestaat tien jaar. En daarom maakte de puzzel-fabrikant een speciale XXXL-puzzel bestaande uit 30.000 stukjes. De puzzel bestaat uit tien losse puzzels die aan elkaar gelegd kunnen worden en weegt maar liefst 20 kilo. Daarbij komen bovenstaande tips goed van pas.

De Leven
  • Unsplash