Deze zes speelgoedfilms zijn gepland na Barbie

Speelgoedfabrikant Mattel heeft de smaak te pakken na het succes van Barbie. De film geeft de voorzet voor een heuse Mattel Cinematic Universe. Dit de zes meest herkenbare titels.

Deze zes speelgoedfilms zijn gepland na Barbie

Polly Pocket

Na het succes van Barbie is het geen verrassing dat Mattel meteen inzet op een andere bekende poppenfranchise. De kleine verkleedpopjes van Polly Pocket zullen de basis gaan vormen voor een komedie waarin een normale vrouw een vriendschap sluit met Polly Pocket, het mini-vrouwtje.

Emily in Paris-ster Lily Collins zal de hoofdrol gaan vertolken. Actrice en regisseur Lena Dunham, bekend van de serie Girls, heeft de leiding over het project. De film heeft nog geen releasedatum.

Hot Wheels en Matchbox

Mattel heeft niet één, maar twee films in de maak over modelautootjes. Het bekendere project is Hot Wheels, gebaseerd op de flitsende racewagentjes die wilde stunts uithalen op de bekende oranje banen. De film is in handen van regisseur J.J. Abrams, bekend van de TV-serie Lost en de reboots van Star Trek en Star Wars. Volgens Abrams zal Hot Wheels geen lollige stuntfilm worden, maar een 'duister en grimmig' verhaal gaan krijgen. De film staat gepland voor 2025.

Een grimmige Hot Wheels film voelt als een vreemde keuze, aangezien Mattel de Matchbox-lijn heeft als serieuzer alternatief. Matchbox is gericht op meer natuurgetrouwe modellen en beroepsvoertuigen, waarmee kinderen allerlei avonturen kunnen beleven. De aankomende film zal dezelfde insteek gaan krijgen. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Thomas the Tank Engine

Thomas de Stoomlocomotief, zoals wij hem kennen, is al decennia een populaire verschijning op het kleine scherm. De TV-series rond de locomotief en zijn vrienden zijn voor veel mensen nog altijd jeugdsentiment. De nieuwe live-action film zal volgens producer Robbie Brenner een 'moderne en onverwachte' manier vinden om het verhaal van Thomas te vertellen. Wanneer de film te zien zal zijn is echter nog niet bekend.

Het is trouwens de tweede keer dat Thomas een live-action verfilming zal krijgen. In 2000 verscheen Thomas and the Magic Railroad al in de bioscoop. De film met onder andere Alec Baldwin als de conducteur was echter geen succes.

Films & Series
  • NL Beeld / Avalon, Mattel, 9 Story Media Group