Deze zes speelgoedfilms zijn gepland na Barbie

Uno

Barney & Friends

Barney & Friends kwam in Nederland nooit op de buis, maar was in thuisland Amerika een enorme hit. De show over de avonturen van een paarse T. Rex en zijn vrienden vond zijn weg uiteindelijk naar ons land in de vorm van DVD's. In veel Amerikaanse films was de dino vaak op de achtergrond te zien.

Barney & Friends was natuurlijk een gemoedelijk, vrolijk programma voor kleine kinderen, maar bij Mattel gooien ze het voor de filmversie over een heel andere boeg. De aankomende film wordt namelijk een duistere horrorfilm in de stijl van schrijver Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, I'm Thinking Of Ending Things).

De film wordt geproduceerd door acteur Daniel Kaluuya (Get Out, Black Panther). In 2019 gaf hij al een hint naar de verhaallijn: "Barney was een alomvertegenwoordigd figuur in de jeugd van velen van ons, toen verdween hij de schaduwen in en bleef hij onbegrepen achter."

Kaluuya's project vertoont daarmee gelijkenissen met de bijzonder slechte Winnie the Pooh: Blood an Honey horrorfilm die eerder dit jaar uitkwam. De Barney screamer heeft nog geen releasedatum.

Masters of the Universe

Masters of the Universe is voor veel mensen bekender onder de naam van de hoofdpersoon: He-Man. Het alter ego van Prince Adam en zijn strijd tegen de kwade Skeletor hebben generaties kinderen beziggehouden. Na meerdere TV-series en een enorme live action flop met Dolph Lundgren (Masters of the Universe, 1987) is het volgens Mattel tijd om het opnieuw te proberen.

De nieuwste poging om een winstgevende film uit de franchise te persen is al 15 jaar aan de gang, en sneuvelde laatst opnieuw nadat Netflix bedankte voor de rechten. De streamingsdienst had de interesse voor de film verloren na de bijzonder slecht ontvangen animatieserie Masters of the Universe: Revelation geregisseerd door Clerks-ster Kevin Smith.

Mattel is op dit moment driftig op zoek naar een nieuwe koper voor het project. De bij het grote publiek onbekende Kyle Allen heeft de rol van He-Man/Prince Adam in handen. Totdat er een nieuwe koper is blijf de film echter in development hell klemzitten.

Films & Series
  • NL Beeld / Avalon, Mattel, 9 Story Media Group