5 ergernissen waar jij als treinreiziger dagelijks mee moet dealen

De NS is al een instantie die veel irritatie opwekt. Een andere bron van ergernis zijn toch wel je mede-reizigers. Hoe moeilijk kan het nou zijn om even rekening te houden met een ander? Voor veel van je mede-reizgers is dit toch nog een hele opgave.

Trein

1. Kinderen

Wat is dit verschrikkelijk. Die huilende mormels die ze kinderen noemen. Je zou denken dat de vader/moeder/verzorger toch wel zal ingrijpen. Maar nee hoor, die zit gewoon rustig een boekje te lezen en negeert het kind volledig. Dat jij je kunt afsluiten voor het geblèr van je kroost betekent nog niet dat de rest van de treinreizigers dat ook kan.

2. Stiltecoupé

Het is tegenwoordig zo duidelijk. Op elk raam staat zowel silence als stilte. Daarnaast is er voor de analfabeten onder ons nog een plaatje bij toegevoegd. Toch weten mensen heel luide gesprekken te voeren in de stiltecoupé. Na eerst vijf minuten ergeren, ga je er dan toch iets van zeggen. Vervolgens krijg je een slecht geacteerd: "Oh, dat wisten we niet." Het wordt voor deze mensen zeker geen Oscar.

3. Tassen en jassen

In de trein moeten veel mensen vervoerd worden, zeker in de spits. Dan moet je natuurlijk niet je hele garderobe uitstallen over de stoelen. Sommige mensen krijgen het voor elkaar om in hun eentje een hele vierzitsplek bezet te houden. Het is ook zoveel moeite om je spullen even in het bagagerek te leggen...

4. Dronken mensen

Je mag geen alcohol drinken in de trein. Toch laat de NS het vaak oogluikend toe. Dit is vreselijk. Jij zit te werken en ondertussen zitten er naast je voetbalsupporters die al aardig in de olie zijn. Ze zijn baldadig, provocerend en luidruchtig. Pleur ze gewoon het eerstvolgende station de trein uit. Ze zijn morgen toch alles weer vergeten.

5. Telefoongesprekken

Soms lijkt het wel alsof reizigers denken dat ze thuis zijn. Hun telefoongesprekken zijn luidruchtig en gaan ook nog eens vaak over privézaken. Waarom moet jij zo nodig weten wie wat tegen wie gezegd heeft? Daarnaast ben je ook ongewild getuige van allerlei ruzies die uitgevochten moeten worden. En dan ook nog op de speaker.

Bonus: gettoblasters

Iedereen weet toch dat alle reizigers in de trein oordopjes of een koptelefoon heeft. Toch zijn er vaak jongeren die het blijkbaar nodig vinden om de hele trein te laten meegenieten van hun hardstyle-muziek. En niet uit een kleine speaker. Vaak zijn het de grootste gettoblasters die er te verkrijgen zijn. Er is nooit iemand geweest die vroeg of het nog harder kon.

De Leven
  • Adobe Stock