7 redenen waarom je voortaan prikkabels en lichtsnoeren buiten wil ophangen

Of je nu gezegend bent met een tuin, een dakterras hebt of een pittoresk balkonnetje met de juiste buitenverlichting tover je de buitenruimte om tot een magische, sfeervolle en vooral uitnodigende omgeving. En daarom helpen wij je om de perfecte buitenversiering uit te zoeken.

prikkabels lichtsnoeren

Of je nu gezegend bent met een tuin, een dakterras hebt of een pittoresk balkonnetje met de juiste buitenverlichting tover je de buitenruimte om tot een magische, sfeervolle en vooral uitnodigende omgeving. Bij buitenverlichting denk je misschien aan die bouwlamp met bewegingssensor of aan de niet zoveel lichtgevende lantaarntjes op zonne-energie. Maar eigenlijk zou je moeten denken aan prikkabels en lichtsnoeren. Deze bieden namelijk een veelzijdige en charmante manier om de buitenruimte te versieren. Wil jij een prikkabel of lichtsnoer buiten bij lichtsnoerbuiten.com kopen? Deze 7 redenen helpen je beslissen.

1. Sfeervol 

Laten we bij de belangrijkste reden beginnen: verlichting brengt sfeer met zich mee. Of je nu kiest voor wit, warmgeel of gekleurde lampjes, de zachte gloed zorgt voor een feestelijke, gezellige of juist intieme ambiance die perfect is voor ontspanning en entertainment. Buitenverlichting brengt het hele jaar door sfeer met zich mee. Dus zowel op lange, zwoele zomeravonden als met Halloween en Kerst. Pas gewoon de kleuren aan en je tuin is altijd optimaal verlicht.

2. Verleng het buitenseizoen 

Doordat je het buiten extra gezellig hebt gemaakt met professionele buitenverlichting, verleng je eigenlijk de zin om lekker buiten te zitten. Je hebt immers mooie verlichting waar je van wil genieten. Met lekkere dekentjes of een beschutte plek geniet je dus nog langer van het buiten zijn.

3. Feestelijke uitstraling 

Er is altijd wel een reden om een feestje te vieren. Je verjaardag, Kerst, een jubileum, diploma behaald of gewoon, omdat het mooi weer. Nodig lekker vrienden, familie en wellicht buren uit en versier de tuin feestelijk met prikkabels of twinkelende lichtsnoeren. Dit geeft namelijk de tuin, de oprit naar je woning, het balkon of dakterras een bijzondere feestelijke uitstraling. Muziek aan, hapje en drankje erbij en de voetjes gaan met een bonte verlichting vanzelf van de vloer. Net als vogels in de tuin brengen lampjes leven in de brouwerij.

4. Flexibele decoratie 

Kies je overigens voor professionele, waterbestendige, stevig rubberen prikkabels en lichtsnoeren, dan haal je een feestje in huis qua mogelijkheden. De snoeren en kabels van Lichtsnoerbuiten.com kun je namelijk allemaal aan elkaar schakelen! Zo creëer je moeiteloos een lichtspektakel van enkele meterslang. Het grootste voordeel hiervan is dat je maar één stekker hebt die je in een stopcontact hoeft te doen. Dat is pas magisch! Daarnaast kun je bijvoorbeeld de prikkabels met de feestelijke op gloeilampjes lijkende LED-lampjes door het stevige, doch flexibele, rubber gemakkelijk vormen naar bijvoorbeeld de gevel van het huis. Wikkel ze om bomen, hang ze boven tafels, langs hekken, tussen bomen of zelfs in potten met planten voor een creatieve decoratie. De twinkelende lichtsnoeren kunnen dit overigens ook. Dus laat je decoratieve ideeën de vrije loop en geniet van flexibele lichtdecoratie.

5. Goed zicht in de buitenruimte 

Natuurlijk geeft sfeerverlichting licht en dit licht zorgt er weer voor dat de veiligheid in de buitenruimte verbetert. Zelfs met een warme gloed kun je zo paden en traptreden uitlichten, zodat het risico op struikelen wordt verminderd en de algemene veiligheid wordt vergroot.

6. Alle kleuren van de regenboog 

Als je echt wil uitpakken in je tuin of op het balkon dan kun je prikkabels en lichtsnoeren ophangen in verschillende kleuren. Wil je alleen blauw, geel of paars, dan is dat zeker ook mogelijk. Je kan, dankzij het aan elkaar koppelen, er tevens voor kiezen om bijvoorbeeld bij de entree warm witte verlichting te plaatsen en dan bij het terras (dan bekend als de dansvloer) los te gaan met gekleurde lampjes om vervolgens weer over te gaan in warm wit in de rest van de tuin. Licht de plek waar je het buffet hebt staan uit in een andere kleur of ga voor een feller wit licht, zodat je gasten dit goed kunnen zien. De mogelijkheden zijn er zeker!

7. Energiezuinige, sfeervolle verlichting 

Prikkabels en lichtsnoeren met ledverlichting is naast sfeervol ook nog eens energiezuinig. Ledlampen gaan zeer lang mee en zijn 85% zuiniger dan halogeenlampen en maar liefst 90% zuiniger dan gewone gloeilampen. Het is wellicht even een investering om professionele verlichting voor buiten aan te schaffen, maar het betaalt zich zeker terug.

Speciaal voor buiten 

Er zijn heel veel aanbieders voor verlichting die je ook buiten kan gebruiken. Toch is het goed om alleen voor kabels en lichtsnoeren die speciaal gemaakt zijn voor buiten te kiezen. Deze kunnen namelijk door de manier waarop ze zijn gemaakt het hele jaar buiten blijven hangen. Zo kun je zowel voor je zomerse tuinfeest als met Kerst genieten van een magisch, sfeervol verlicht huis, tuin, balkon en dakterras.

De Leven
  • Adobe Stock