10 Redenen om geld te besparen op je zorgverzekering

En hoe je dat dan doet.

geld besparen

December wordt niet voor niets de feestmaand genoemd. Je hebt de gezelligheid van kerst, oudjaarsdag en sinterklaas en het is eigenlijk een vrijbrief om lekker onbeperkt te eten en te drinken. Ook een feest, wat ons betreft. MAAR er is een ding in december waar je ieder jaar minder gelukkig van wordt: de zorgverzekering wordt standaard duurder. Je weet best dat je eigenlijk zorgverzekeringen zou moeten vergelijken, maar eerlijk is eerlijk: daar begin je eigenlijk nooit aan.

Toch is het echt wel verstandig om eens uit te zoeken welke opties er allemaal zijn. Geld besparen op je zorgverzekering is namelijk een heel goed idee. We zetten een aantal redenen op een rijtje en leggen je ook gelijk uit hoé je kan besparen. Zo zijn we dan ook wel weer.

1) Minder geld uitgeven aan de zorgverzekering, is meer geld overhouden voor leuke dingen.


2) Wanneer er niet iedere maand 180 euro wordt afgeschreven voor iets dat je (als het goed is) bijna niet gaat gebruiken, bespaar je jezelf toch 12 keer per jaar een pijnlijk moment.


3) Stel dat je volgend jaar een goedkopere zorgverzekering hebt, dan kun je het geld dat je bespaart alsnog opzij zetten: zie het als gratis spaargeld.


4) Je kan een keer spontaan op vakantie omdat je geld overhoudt. In plaats van dat je er op dag drie achterkomt dat je het reisje eigenlijk helemaal niet kon betalen.


5) In de supermarkt doe je vet moeilijk als je een keer een flesje wijn van 6 euro koopt in plaats van die literfles van 4 euro, maar in je zorgverzekering heb je je nooit verdiept? Zie je zelf wat hier gebeurt? 


6) Áls je geld bespaart op je zorgverzekering, kan je de volgende keer zonder twijfel die fles van 6 ekkies in je mandje gooien. 


7) Een reden om geld te besparen op je zorgverzekering is ook gewoon simpelweg dat het kán. United Consumers heeft bijvoorbeeld een nieuwe goedkope zorgverzekering waarmee je zeer waarschijnlijk goedkoper uit bent. 


8) Als je nu begint met besparen, ben je volgend jaar waarschijnlijk gemotiveerd om weer hetzelfde te doen: zo hou je niet alleen aankomend jaar, maar altijd meer geld over. 


9) Heb jij ook het gevoel dat je je volwassener zou moeten gedragen voor je leeftijd? Dit is een hele goede eerste stap. Wat is er volwassener dan bewust omgaan met je geld en verzekeringen? Klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar slim is het wel. 


10) En tot slot, en we kunnen dit niet genoeg herhalen, als je geld bespaart op je zorgverzekering hou je meer geld over voor leuke dingen: kleren, bier, eten, vakanties, hobby’s. Nou ja alles eigenlijk. 


Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

De Leven
  • Unsplash