Okaayy, let’s go! De meme guy 10 jaar later

Hoe is het nu met zijn obsessie?

Okay, let's go! Meme jongen

Okaayy let’s go! Het achtervolgt je in je slaap, je hoort het in je nachtmerries, je gebruikt het in je dagelijks leven en je bent getriggerd als iemand “okay” of “let’s go” zegt. Iedereen is er ziek van en het is al lang niet meer origineel.

Maar het bekt zo lekker. Het is zo’n leuk zinnetje om te roepen. Tegen je vrienden als jullie op stap gaan, je hond voordat ie het bos in sprint, of je oma als ze niet doorloopt.

via GIPHY

Het icoon leeft nog!

Het jongetje in de iconische video, wiens echte naam Joury Raaphors is, is inmiddels allang geen kind meer. Afgelopen weekend was hij op een festival en daar werd hij feilloos gespot door een verslaggever. Niet verrassend als je hem naast zijn jongere zelf zet. Zijn smaak in brilmonturen is de afgelopen tien jaar niet veranderd, net als zijn enthousiasme voor kermisattracties.

Zo heeft de Break Dance die op het terrein staat op hem hetzelfde effect als een pantoffel op een hond. Het liefste wil hij ermee spelen, maar het mag eigenlijk niet.

via GIPHY

Die drie keer dat hij in de attractie heeft gezeten gaven hem niet de dopamine-hit die hij nodig had. Je ziet de wanhoop in zijn ogen als de verslaggever vraagt naar zijn grootste droom op dit festival. “Even achter de knoppen van dat ding. Microfoontje erbij, goed echootje erop.”

via GIPHY

De mooiste dag van zijn leven

Zijn droom wordt de volgende dag werkelijkheid. Enthousiast klimt hij in de cabine van de kermisattractie. Daar leeft Joury leeft zich volledig uit - de microfoon stevig aan zijn lippen, vingers gretig op de knopjes. De festivalgangers in de rij hebben geen enkel idee dat ze worden toegesproken door deze Nederlandse Gen-Z held.

Een echte BN'er

Nog steeds kan Joury niet normaal over straat. Zelfs op vakantie in Griekenland spraken ze hem aan op de boulevard, als een ware internationale celebrity.

via GIPHY

Hij vindt het opzich wel prima, maar soms is hij er helemaal klaar mee. Stel je voor dat jij tien jaar lang wordt achtervolgd door iets wat je één keer hebt gezegd. "Ja, ik heb wel eens een periode gehad waar het echt heel erg was. Dan ben je er wel een beetje klaar mee.''

Okaayy let's foto

Wil jij nou toch heeeeel graag met hem op de foto als je hem tegenkomt? Joury zegt: “Kom lekker naar me toe. Ik maak een praatje, fotootje. Als we op een festival zijn dan stampen we even met z’n tweeën, dan komt dat wel goed.” Dus jouw droom om te stampen met deze levende legende zou zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Nostalgie
  • Intents festival
  • Videostill