Waarom vrouwen knettergekke wezens zijn (1): met z'n allen naar de wc gaan

in deel één van deze serie over het wonderlijke wezen dat de vrouw is: vrouwen en hun drang tot collectieve toiletbezoeken. (P.S. Vrouwen, niet boos worden: mannen krijgen er in oprecies zo'n serie ook van langs...)

vrouwen

Area 51, wat er voor de oerknal was, waarom er theezakjes zijn met vragen erop, Gordon. Het zijn allemaal minder grote mysteries dan dat Het Grote Mysterie Der Mysteries: waarom gaan vrouwen altijd in groepjes naar de wc en wat bekokstoven ze daar in vredesnaam allemaal? (en waarom moet dat juist daar, op een plek waar je toch vaak liever niet heel erg lang vertoeft?)

Je kent de beelden wel uit Afrika. Bij een rivier ergens. En dan een hele bende op hol geslagen dieren die de oversteek wagen naar de andere kant van de rivier. Stuivend zand. Stofwolken. Watergespetter. Gnoemigratie. Het is ongeveer wat er gebeurt als er in een gezelschap waarin meerdere vrouwen aanwezig zijn één van die vrouwen aankondigt naar het toilet te gaan. Met een militaire discipline krijgt ze er binnen een paar seconden minstens een paar achter haar aan. Vrouwenmigratie - lieve vrouwen, ik vergelijk jullie niet met gnoes, maar slechts met hun migratie...

Hebben vrouwen op elkaar afgestemde blazen? Is dat een grapje van de evolutie? Dat er direct een blaasalarm (een soort trompet dus) afgaat als er een soortgenoot in de benen schiet om urine te lozen. De soortgenoten hebben geen keuze meer en worden als vanzelf ook naar de urineloosruimte gezogen. Als een soort zombies - lieve vrouwen, ik vergelijk jullie niet met zombies, maar... ehh, nou ja, eigenlijk vergelijk ik jullie wel met zombies.

Die theorie gaat helaas niet op. Althans, ik heb nog nooit een natuurdocumentaire gezien die rept over op elkaar afgstemde blazen met trompetterblaasalarmen. Het massatoiletbezoek gebeurt dus heel bewust en heeft vermoedelijk ook weinig met collectief urine lozen te maken. Er gebeurt daar op dat vrouwentoilet iets anders. Er worden dingen bekonkeld. Een geheim complot om het voor eens en altijd van die vermaledijde man over te nemen op ons aardbolletje? Waarschijnlijk niet. Of tsja, dan zou het niet echt een heel succesvol complot zijn, want mannen hebben het voor het grote deel nog altijd voor het zeggen in regeringen en grote bedrijven, en vrouwen krijgen zelfs nog steeds minder betaald voor hetzelfde werk.

Wat er dan wel bekonkeld wordt? Geen idee. Misschien is het wel puur en alleen bedacht vanwege het mysterie. Dat ze met de man langzaam tot waanzin proberen te drijven met hun gekke gedrag. Zo gek dat ze er zelfs een paar alinea's aan gaan wijden in een stukje uit een serie over waarom vrouwen knettergekke wezens zijn - en vrouwen met gnoes en zombies gaan vergelijken. Ja, laten we het daar maar even op houden.