Waarom vrouwen knettergekke wezens zijn (3): hoge hakken

In deel drie van deze serie over het wonderlijke wezen dat de vrouw is: vrouwen en hun sadomasochistische schoeisel. (P.S. Vrouwen, niet boos worden: mannen krijgen er in precies zo'n serie ook van langs...)

hoge hakken

Ooit, lang geleden, is de mens rechtop gaan lopen om beter te kunnen jagen of om beter over de prairie uit kunnen kijken of om... ik heb eigenlijk geen idee waarom, maar de mens zal daar toentertijd ongetwijfeld een goede reden voor hebben gehad. En het beviel, want we doen het nog steeds. Het beweegt een stuk makkelijker voor dan dat gekke gedoe op vier poten.

Makkelijk voortbewegen is belangrijk, want dan ben je ergens sneller; in de natuur kan het zelfs je leven redden als je je vijanden te snel af moet zijn. Toch is er onder de mensen één bepaalde groep die daar maling aan heeft. Sterker nog, ze hebben iets bedacht om voortbewegen zo móéilijk mogelijk te maken en klagen daar dan ook vaak nog eens steen en been over. Ik heb het natuurlijk over het lopen op hoge hakken.

Soms kiest die groep er namelijk voor sadomasochistisch schoeisel aan te trekken. Lekker jezelf pijn doen! Niemand die het van ze verlangt, maar toch trekken ze schoenen aan waar op de hiel een soort taps toelopend zwaard uitsteekt dat het lopen zo goed als onmogelijk maakt. En dan maar balanceren met de voetjes. En zeiken over dat het zo kut is allemaal. Ja, goh. TREK ZE DAN NIET AAN!

Hoe langer je erover nadenkt, hoe gekker het wordt. De evolutie heeft je heerlijke platte voetjes toebedeeld, waarop je lekker door het leven kunt stampen. Vanuit dat punt kun je twee kanten op: 1) je helpt die evolutie nog een handje door iets om die platte voeten heen te doen dat nog even extra meeveert waardoor het lopen een nog wat fijnere ervaring wordt voor de voetjes of 2) je plakt er twee naalden onder die het lopen tot een kwelling maken.

Een horde binnenvallende hoogintelligente aliens zou de groep die voor optie 2 kiest onmiddellijk afschieten wegens totaal incapabel voor het leven. En vluchten kan dan dus ook niet, want die groep loopt op hoge hakken. Deze groep noemen we vrouwen. Ze zijn knettergek. Laat die aliens maar komen!

Hier meer over knettergekke vrouwen (en mannen, want die kunnen er ook wat van).