5 Redenen waarom saucijzenbroodjes superieur zijn aan die suffe frikandelbroodjes

Ja, ik noem frikandelbroodjes suf. Maar met reden, en die lees je hieronder. In het kort: saucijzenbroodjes ftw!

saucijzenbroodje

Er wordt altijd heel hyper gedaan over frikandelbroodjes (doen we ook vaak aan mee). Maar persoonlijk vind ik dat er iets veel lekkerders is met bladerdeeg en vlees. Laat je overtuigen door me aan de hand van vijf zeer belangrijke argumenten!

P.S. Hoi Brabanders die dit nu lezen en WORSTENBROODJE! tegen hun telefoon of laptop schreeuwen. Nee. Sorry. Echt niet. Saucijzenbroodje!

1) Saucijzenbroodjes zijn een op zichzelf staand product. Saucijsoverstijgend dus

Het frikandelbroodje lift gewoon mee op het succes van z'n grote broer de frikandel. Wat bladerdeeg om die staaf slachtafval heen en klaar ben je. Dan het saucijzenbroodje. Dat is een echt product. Groter dan de saucijs - wie eet er in vredesnaam alleen een saucijs, zonder broodje? Niemand. De perfecte symbiose tussen broodje en saucijs.

via GIPHY

2) Die symbiose dus. Dat zorgt voor een subliem kauwgevoel

Een frikandelbroodje kauwt niet lekker. De frikandel voelt zich niet thuis in z'n bladerdeegbehuizing. Die ribbels in het broodje, zodat je de frikandel een beetje ziet, helpen ook niet mee. Dan het saucijzenbroodje. Dat is één lekkere gladde saucijs-en-brood-substantie - de saucijs vindt het ook niet nodig dat je 'm al ziet aan de buitenkant; dat zegt genoeg. Als je het broodje tussen je kiezen fijnmaalt, voel je ze langzaam een worden. Een heerlijk gevoel.

via GIPHY

3) Het saucijzenbroodje is het ultieme brakvoer

Niks is zo lekker vet als een saucijzenbroodje. Je zou zeggen dat het een frikandelbroodje dat ook in zich heeft, maar de realiteit is dat het toch een beetje een droge boel is als je 'm uit de oven haalt. Het saucijzenbroodje heeft echter alles om je kater te lijf te gaan. Proefbare vettigheid dus. Maar ook de lekkere kruidige smaak helpt mee. En het combineert perfect met cola. Je perfecte brakke broodje dus!

via GIPHY

4) Het saucijzenbroodje shinet - letterlijk

Kijk 'm liggen glimmen dan! Een lust voor het oog. Veel beter dan het frikandelbroodje, met die al eerder benoemde geldingsdrang van de frikandel zelf waardoor het inkepinkjes in het broodje zitten. Dat klopt broodjetechnisch gewoon niet! Het saucijzenbroodje klopt wel. Het is helemaal af! Het ligt in al z'n glimmende glorie te wachten tot jij 'm naar binnenschuift!

Credit: videostill YouTube, Banketbakkerij Mastenbroek

5) En er hangt geen zweem middelbarescholiergeur over het broodje

Het frikandelbroodje staat toch vooral bekend als hét broodje van de middelbare scholier, waardoor er altijd een zweem van puberzweet over het broodje hangt. Het saucijzenbroodje daarentegen ademt klasse uit (zie ook weer even dat shinen hierboven; het komt allemaal samen!) Je ruikt ook de nostalgie in he broodje, met je moeder bij de HEMA zo'n heerlijk broodje eten. Of de plaatselijke bakker die de heerlijk geurende broodjes in z'n vitrine heeft liggen. Veel beter dan die industriële puberlucht van het frikandelbroodje.

via GIPHY