Wie durft? De 7 gekste, engste waterglijbanen ter wereld

We hebben de hitte voorlopig weer overleefd, maar in dit artikel kun je alvast afkoelinspiratie opdoen voor de volgende keer.

glijbaan

1) Leap of Faith, Bahama's

Door een doorzichtige buis met daaromheen: HAAIEN

2) Aqualoop, Mexico

Deze glijbaan is een van de weinige ter wereld met een bijna verticale looping. Om rond te komen maak je een snelheid van ruim 60 kilometer per uur. Als je niet hard genoeg gaat kom je dus vast te zitten…

3) Insano, Brazilië

Deze glijbaan is 41 meter hoog, vergelijkbaar met een gebouw met 14 verdiepingen, en je bent in ongeveer vier seconden beneden. Hoewel er inmiddels hogere glijbanen gebouwd zijn, is het nog steeds één van de hoogste ter wereld.

4) Sauerland Surfer, Plettenberg Duitsland

Een glijbaan waarbij je niet moet zitten, maar rechtop staat. Deze vind je overigens in Duitsland, dus als je je geroepen voelt…

5) Kilimanjaro, Brazilië

Sinds de waterglijbaan Verrückt van 51 meter hoog in 2016 voorgoed moest sluiten na een vreselijk (dodelijk) ongeluk met een 10-jarig jongetje, kreeg de Klimanjaro in Brazilië opnieuw de titel hoogste waterglijbaan ter wereld. Hij is iets meer dan 48 meter hoog. Wie durft?

6) Aquaspinner, Polen

Oké, kijk maar gewoon naar deze gif en bedenk de rest zelf. Een roterende waterglijbaan. Het bordje 'soon' werkt ook niet echt geruststellend.

7) Behemoth Bowl, onder andere in Australië

Één van de grootste trechterglijbanen die er bestaat. Nice.
Bizar
  • Atlantis waterpark, Bahama's