Huh? 9 ‘Feitjes’ waarvan je waarschijnlijk niet wist dat ze helemaal niet kloppen

Best logisch dat de Chinese Muur helemaal niet te zien is vanuit de ruimte, want dan kon je snelwegen ook wel zien...

kauwgom

1) Frankenstein is niet de naam van het monster, maar van de dokter die het monster heeft gemaakt. Wellicht maakt dat Frankenstein wel alsnog het monster... #woke

via GIPHY

2) Goudvissen kunnen niet écht maar 5 seconden iets onthouden. Ze onthouden dingen maandenlang en kunnen hun eigenaar herkennen. 

via GIPHY

3) Je hoeft je bloedtype niet te kennen zodat ze je in het ziekenhuis kunnen helpen. Ziekenhuizen zoeken alsnog eerst zelf uit wat je bloedtype is, want ze kunnen het zich natuurlijk niet permitteren om het fout te doen. 

via GIPHY

4) Het is juist beter om na het tandenpoetsen niet te spoelen met water. Je kunt het beste de overtollige tandpasta uitspugen en de rest laten zitten zodat het kan doorwerken. 

via GIPHY

5) Je kunt de Chinese Muur volgens NASA helemaal niet zien vanuit de ruimte. 

via GIPHY

6) Gladiatoren vermoordden elkaar lang niet altijd tijdens duels. De sport had zelfs een scheidsrechter en de gladiatoren werden echte helden. Als ze elkaar steeds zouden vermoorden, zou dat heel slecht zijn voor de ‘business’ in die tijd, want ook toen werd er al flink geld betaald door sponsoren. 

via GIPHY

7) Napoleon was niet klein. Hij was waarschijnlijk zo’n 1.68m. Dat is niet heel groot, maar zeker niet zo klein als de meeste mensen denken. Dat beeld is ontstaan door Britse propaganda. 

via GIPHY

8) Einstein was niet slecht in wiskunde of überhaupt een slechte student.

via GIPHY

9) Het is niet zo dat kauwgom 7 jaar in je maag blijft als je het doorslikt. Het kan tot 7 dagen duren, maar je lichaam verwerkt het op dezelfde manier als ander voedsel. Dat wil overigens niet zeggen dat kauwgom doorslikken een goed idee is. 

via GIPHY

Bizar
  • Reddit
  • iStock