De nieuwste iPhone: dit weten we er nu van!

Nog een paar weken wachten en dan wordt er mogelijk een nieuwe iPhone aangekondigd door Apple.

iphone

Nog een paar weken wachten en dan wordt er mogelijk een nieuwe iPhone aangekondigd door Apple. Het volgende evenement van de techgigant staat, volgens iCreate, gepland voor dinsdag 13 oktober. In de aanloop naar dit evenement doen verschillende geruchten de ronde over het ontwerp, de processor en bijvoorbeeld de camera van deze nieuwe iPhone. Wat mogen we van het toestel verwachten? Welke modellen worden er op de markt gebracht bij de introductie van de nieuwe iPhone? Hoe groot zijn deze apparaten? In dit artikel zetten we de meest hardnekkige geruchten voor je op een rijtje.

via GIPHY

De nieuwe versie van de iPhone zal zeer waarschijnlijk ondersteuning bieden voor het 5G-netwerk.

Een mooie verbetering, aangezien men ook in Nederland werkt aan de uitrol van dit nog snellere netwerk.

Nieuwe iPhone wordt geleverd in vier formaten

Het heeft er alle schijn van dat de nieuwe iPhone in vier modellen aangeboden zal gaan worden. Het kleinste model, de Mini-versie, heeft een formaat van 5.4 inch. Iets groter is het basismodel, welke een formaat van 6.1 inch krijgt volgens de laatste geruchten. Dit zijn direct de twee goedkoopste varianten van de nieuwe iPhone. Alternatief is de Pro- of Pro Max-versie. Deze modellen worden naar alle waarschijnlijkheid respectievelijk 6.1 en 6.7 inch. Met zijn 6.7 inch is de Pro Max-versie van de nieuwe iPhone de grootste iPhone die Apple ooit produceerde. Tot op heden was de iPhone 11 Pro Max het grootste toestel.

Extra dieptesensor in de Pro-varianten

Een belangrijk verschil tussen het basismodel, de Mini-versie en de Pro-varianten zit in de camera’s. Zo krijgen het basismodel en de Mini-versie twee camera’s. Daar waar beide Pro-varianten worden uitgevoerd met drie camera’s. Hier komt bij, dat deze Pro-varianten zeer waarschijnlijk worden voorzien van een extra dieptesensor. Zo maak je nog mooiere foto’s met deze smartphones! Het maakt de aankoop van bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera steeds minder noodzakelijk.

Processor in de verschillende varianten hetzelfde

Zijn er ook punten waarop de verschillende modellen niet elkaar verschillen? Zeker! Ieder van deze modellen zal worden uitgevoerd met een OLED-scherm. Daarbij is ieder model voorzien van een A14 Bionic-processor. Het maakt de telefoons bijzonder snel! Ideaal, wanneer je snel wilt kunnen schakelen tussen de apps of bijvoorbeeld meerdere foto’s kort achter elkaar wilt kunnen maken. Ook opvallend: alle modellen zullen geleverd worden zonder een oplader. Daarbij zitten ook de EarPods niet langer in de doos van je nieuwe iPhone.

Of alle geruchten correct zijn moet nog blijken. We wachten 13 oktober met spanning af! Op welke nieuwe functies in de iPhone hoop jij?

Tech
  • Vodafone
  • iStock