Maak in plaats van oliebollen eens wijnkoekjes

Wijn en koekjes. Kan niet echt misgaan. Tenzij je het zelf verpest natuurlijk.
@media (max-width: 679px){#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e3bfd3101a9 img{#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e3bfd3101a9 img{#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e3bfd3101a9 img{#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e3bfd3101a9 img{#fig-65e3bfd3101a9 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}wijn

Kun je al geen oliebollen meer zien? FavorFlav deelde een recept van Wilma van Grinsven-Padberg uit haar kookboek Het mediterrane dieet. Wil je proberen, want wijn.

via GIPHY

Dit heb je nodig

- 1 glas extra vergiene olijfolie

- 1 glas witte wijn

- 1 glas suiker

(allemaal dezelfde hoeveelheid dus)

bloem voor een smeuïg koekjesdeeg

nog meer suiker ter decoratie

via GIPHY

Maken? Doe je zo:

- Zet de oven alvast op 190°C.

- Gooi de olijfolie, witte wijn en suiker door elkaar en doe er daarna beetje bij beetje bloem bij totdat je een glad koekjesdeeg krijgt.

- Je kunt ze iedere vorm geven die je zelf wilt, maar in Italië maken ze kleine, niet perfect ronde, donuts van zo'n 8cm in diameter.

- Bedek met suiker en bak op een bakplaat bedekt met bakpapier in de oven gedurende 15-20 minuten

- Eten maar!

via GIPHY