Kun je al geen oliebollen meer zien? FavorFlav deelde een recept van Wilma van Grinsven-Padberg uit haar kookboek Het mediterrane dieet. Wil je proberen, want wijn.
Dit heb je nodig
- 1 glas extra vergiene olijfolie
- 1 glas witte wijn
- 1 glas suiker
(allemaal dezelfde hoeveelheid dus)
bloem voor een smeuïg koekjesdeeg
nog meer suiker ter decoratie
Maken? Doe je zo:
- Zet de oven alvast op 190°C.
- Gooi de olijfolie, witte wijn en suiker door elkaar en doe er daarna beetje bij beetje bloem bij totdat je een glad koekjesdeeg krijgt.
- Je kunt ze iedere vorm geven die je zelf wilt, maar in Italië maken ze kleine, niet perfect ronde, donuts van zo'n 8cm in diameter.
- Bedek met suiker en bak op een bakplaat bedekt met bakpapier in de oven gedurende 15-20 minuten
- Eten maar!
Upcomnomnom
- Unsplash