9 Films uit onze jeugd die kinderen vandaag de dag gewoonweg niet meer kennen

Deze films definieerden onze jeugd, maar langzamerhand raken ze in vergetelheid...

babe

1) Space Jam (1996)

De film die voor ons de Looney Tunes weer cool maakte en onze jeugdige breintjes kennis liet maken met NBA-legende Michael Jordan.

via GIPHY

2) Richie Rich (1994)

Macaulay Culkin zullen de kids ongetwijfeld nu ook nog wel herkennen, want Home Alone is nog ieder jaar terug te vinden op televisie. De liefde voor Richie Rich is echter afgenomen de laatste jaren en dat is zonde! Juist deze film had alles wat je als kind wilde. Een McDonald's én een achtbaan in je huis? YES PLEASE! Er bestaat trouwens tegenwoordig wel een tenenkrommende Netflix-serie met dezelfde naam, maar daar hebben we het nu niet over...

via GIPHY

3) Platvoet En Zijn Vriendjes (1988)

Deze films waren in de jaren negentig écht overal! De eerste film kwam uit in 1988, maar toen het tweede deel 1994 uitkwam begon het feest pas echt. Tussen 1994 en 2007 zijn er twaalf(!!) films uitgekomen in de serie. In 2016 kwam er nog eentje uit, maar het mocht niet baten. Gelukkig hebben wij nog de warme herinneringen aan de videobanden van vroeger!

via GIPHY

4) Babe (1995)

Het schattige varkentje stal altijd weer de show en het tweede deel waar hij naar de stad gaat was ook machtig mooi! We stonden vooral te kijken van het feit dat het echt leek alsof het varkentje en de andere beestjes aan het praten waren.

via GIPHY

| bron: media.giphy.com

5) Dr. Dolittle (1998)

Het verhaal van Doctor Dolittle wordt al jaren verteld aan alle generaties, maar voor ons is er maar eentje natuurlijk: Eddie Murphy!

via GIPHY

6) Free Willy (1993)

Ook al gaf de poster (en nu ook dit gifje) al 100% weg dat Willy bevrijd zou worden, hebben we toch veel plezier beleefd aan deze film! Stiekem wilden we allemaal wel zo'n band opbouwen met een orka.

via GIPHY

7) Stuart Little (1999)

Een familie wil een kindje adopteren, maar komen terug met een muisje en BOEM, je hebt een klassiekertje! De film was kleurrijk, maar vooral zo leuk om dat je de gewone wereld door de kraaloogjes van Stuart zag. Er is hoop, want er wordt gesproken over een remake. Dus misschien kent de nieuwe generatie hem dan ook weer.

via GIPHY

8) Het Dappere Broodroostertje (1987)

Een superavontuurlijk Broodroostertje veroverde onze harten in de jaren negentig. De film deed het in de bioscoop niet heel goed, maar iedereen had hem op een gegeven moment wel op een videoband voorbij zien komen! Nu is het stil rondom dit stoere broodroostertje...

via GIPHY

9) Anastasia (1997)

De prinsessenfilm waarvan iedereen denkt dat het een Disney-film is, maar als dat zo zou zijn dan zouden kinderen Anastasia vandaag de dag nog steeds wel herkennen! Dan kon je in ieder park nog wel merchandise van haar kopen. Vooral de praatgrage vleermuis was een favoriet onderdeel van deze film

via GIPHY