De 5 duurste games om je zuurverdiende centen aan uit te geven

Van vintage Mario tot je eigen TIE fighter

dollars darth vader mario zombie dubstep gun

1) Half miljoen voor Super Mario Bros

Deze allereerste game in de Super Mario serie is inmiddels meer dan 35 jaar oud. En zoals met zoveel oude/eerste/antieke dingen: erg gewild. Natuurlijk zijn er dan mensen die ooit in de jaren '80 zo'n exemplaar hebben gekocht of gekregen en vervolgens vergeten zijn. Mocht jij ook nog zo'n oud, ongeopend spel ergens hebben liggen, stof deze dan af en laat 'm taxeren: begin deze maand leverde zo'n editie van de originele Super Mario Bros namelijk $660.000 op. Omgerekend: meer dan vijf honderd vijf en vijftig duizend ekkies. Voor een Mario-spel dus. Wij gaan even op zolder graven tussen de vergeten kerstcadeaus, tabee!

via GIPHY

2) Over de top: De Saints Row IV Super Dangerous Wad Wad Edition

"AKA the million dollar pack". Nee, wij verzinnen deze volledige naam ook niet. De over the top games draaien om geweld, misdaad, geweld, seks, geweld, en naja, geweld. Hier wordt echter wel altijd met een grote dosis humor en extravagance mee omgegaan, en met deze speciale editie van de vierde Saints Row game werd dan ook flink uitgepakt. Voor een miljoen dollar kreeg je onder andere een ruimtevlucht, een replica van de de dubstep gun op ware grootte, een personal shopper, een Lamborghini Gallardo en een week in de Royal Suite van de Burj Al-Arab.

3) Luiers voor volwassenen bij Dying Light

Waar heb je nu echt behoefte aan als je die-hard fan bent van horror game Dying Light? Juist, luiers. Zodat je jezelf niet in zeven kleuren onderschijt wanneer er weer eens een Volatile om de hoek komt kijken. Naast deze luiers krijg je overigens ook real life "zombie-ontwijkings-lessen" van het parkour-team dat meehielp bij de ontwikkeling van Dying Light, dus dat scheelt je ook weer in de schijtfactor. Ook mag je een game spelen met de devs, krijg je een nachtzichtbril, twee stuks Razer-koptelefoons ennnn jawel: een echte zombie-proof bunker - voorzien van Xbox, tv en natuurlijk de game Dying Light zelf. Kost je een kwart miljoen pond, maar dan heb je ook wat.

Credit: YouTube, Doom Yeti

4) Train Simulator: de duurste game op Steam

Als je op Steam zoekt naar Train Simulator, dan kom je misschien uit op een heel redelijke 25 euro. Misschien denk je dan "hallo, ik kan zo 10 games uit mijn neus blazen die duurder zijn!" Je hebt daarin misschien gelijk - als je alle DLC niet meetelt. In de standaard game zit namelijk maar een beperkt aantal spoorlijnen. En wat nu als je echt per se de Eurostar z'n volledige route wilt laten rijden? Tja, dan moet je extra centen uitgeven. Een ijverige redditor heeft ongeveer een jaar geleden uitgezocht hoe duur het precies is als je álle DLC van Train Simulator koopt: omgerekend zo'n €10.000. Wij gaan wel weer gewoon met speelgoedtreinen spelen joh, is veel goedkoper dan dit.

Total Price of Train Simulator DLC. The most expensive game on Steam [OC] from r/dataisbeautiful

5) Je eigen Star Wars arcade

Arcade-kasten zijn natuurlijk altijd een stukje duurder dan zeg uh, een CD of downloadcode. Er zit veel werk in het ontwerpen van zo'n kast en het idéé is dat een koper van zo'n kast deze natuurlijk ergens neerzet waar diegene er geld aan verdient. Maar voor de echte Star Wars nerds zijn er door Bandai Namco en Lucasfilm twee "premium editions" gemaakt van de zogenaamde Battle Pod. Natuurlijk zijn deze pods voorzien van 180-graden-displays, windmachines, hydraulische stoelen en de ultieme Star Wars-ervaring, maar er is meeerrrrrrr. Zo is-ie beschikbaar in twee varianten: een in de vorm van een Rebel Alliance-helm, en de ander gemodelleerd naar de cockpit van Darth Vaders eigen TIE fighter. Inclusief luxe leren stoel en speciaal tapijt. Zoals Vader het gewild zou hebben, zeg maar. Op dit moment zijn ze beiden uitverkocht, maar hee, je weet maar nooit. Misschien komen ze wel weer terug. Kost je $100.000, maar dan ben je wel bijna net zo cool als Darth Vader.

via GIPHY

Misschien ook voor jou:
9 Herkenbare momenten voor iedereen die vroeger een kranten- of folderwijk liep
Tech
  • Outside XBox, GameRevolution, AP
  • Videostills Youtube/ Unsplash/ MSPaint