Waarom is het verstanding jaarlijks al je abonnementen en vaste kosten na te lopen?

Waarom jaarlijks je abonnementen en vaste kosten doorlopen?

geld

Je jaarlijkse kosten doorlopen: daarom is het belangrijk en zo doe je het

Waarom je jaarlijks je abonnementen en vaste kosten moet doorlopen? Als je overzicht hebt over je geldzaken, zal je dit een veel beter gevoel geven. Weet je eenmaal wat je inkomsten en uitgaven zijn, dan kun je precies weten waar je op moet besparen. Vergelijk je zorgverzekering bijvoorbeeld eens met andere aanbieders om te zien hoeveel je per jaar kunt besparen. Wij vertellen je in dit artikel hoe je jouw geldzaken goed op een rijtje krijgt.

Bekijk wat je maandelijkse inkomsten zijn

Het eerste wat je gaat doen, is kijken hoeveel geld er per maand binnenkomt. Je kunt hierbij denken aan je salaris of uitkering, maar ook aan je pensioen. Wat je zeker niet mag vergeten zijn de kinderbijslag en toeslagen. Ook als je een voorlopige teruggave van De Belastingdienst krijgt, is het goed dit op te nemen in je overzicht.

Zet je uitgaven op een rijtje

Vervolgens ga je je uitgaven op een rijtje zetten. Hierbij maak je een rijtje voor je vaste lasten en een rij voor je dagelijkse uitgaven. Bij vaste lasten kun je denken aan de huur of hypotheek, je energie en afgesloten abonnementen. Deze uitgaven komen maandelijks terug. Onder dagelijkse uitgaven vallen je boodschappen, uit eten gaan en het OV.

Bekijk waarop je kunt besparen

Als je eenmaal alles op een rijtje hebt gezet, is het tijd om te bekijken waar je op kunt besparen. Misschien wel op de zorgverzekeringen 2022. Andere dingen waar je op zou kunnen besparen zijn bijvoorbeeld andere verzekeringen en abonnementen. Je zou wellicht een goedkopere verzekering of abonnement kunnen afsluiten. Bekijk goed of al je uitgaven ook echt nodig zijn en of je op sommige uitgaven kunt besparen.

Stel een spaardoel vast

Wat je als laatste gaat doen, is een spaardoel vaststellen. Hiermee bepaal je hoeveel je per maand gaat sparen. Als je een internetspaarrekening hebt, is het aan te raden automatisch een bedrag naar je spaarrekening over te boeken. Kies voor een vast bedrag per maand. Mocht je je geld bijvoorbeeld voor een lange tijd niet nodig hebben, dan kun je ook andere opties overwegen zoals beleggen. Hierdoor kun je meer vermogen opbouwen.

Wil jij ook meer geld besparen en het bedrag op jouw spaarrekening een stuk groter maken? Ga dan aan de slag met ons stappenplan.

De Leven
  • Unsplash