Zo start je met het investeren en beleggen in crypto

Op dit moment verandert de wereld veel. Op het gebied van de technologie, maar er verandert ook veel in de financiën. Lees verder om te ontdekken hoe je begint met investeren en beleggen.

investeren in bitcoin


Op dit moment verandert de wereld veel. Op het gebied van de technologie, maar er verandert ook veel in de financiën. Digital valuta zoals crypto zijn in opkomst en technologie zorgt ervoor dat dit veilig is. Dit komt omdat wanneer je een server hackt, je nog niks aan die informatie hebt als je de juiste sleutel niet in bezit hebt. Nu de koers van Bitcoin en andere crypto omhoog schieten wordt het steeds duidelijker dat digitale valuta een belangrijke rol gaan spelen in ons financiële systeem.


Hoe werkt het nou?

Bijna iedereen weet tegenwoordig wat de term cryptovaluta inhoudt. Voor wie nog niet op de hoogte is: cryptocurrencies werken door publieke en privé sleutels te gebruiken die gecombineerd worden om een unieke digitale handtekening te maken. Die vervolgens samen gevoegd moeten worden om een unieke handtekening te maken waardoor je jouw crypto kunt gebruiken. De privé sleutels worden gebruikt om berichten te ontcijferen terwijl de publieke sleutels juist worden gebruikt om het te versleutelen. De transacties worden dan ook geauthentiseerd, dit gebeurt d.m.v. het adres van de afzender dat wordt gekoppeld aan dat van de ontvanger. Het wordt ook nog eens bevestigd door een proces genaamd blockchain.

Een blockchain is eigenlijk een groot digitaal boek waar heel veel verschillende transacties in chronologische volgorde staan. Dit word dan ook openbaar bijgehouden. Daardoor kun je zien hoeveel eenheden ervan zijn gemaakt, maar ook wie ze kopen en weer verkopen. Daardoor wordt er gevalideerd welke ruil er heeft plaatsgevonden.

Wanneer je beide sleutels hebt, kun je pas de boodschap ontcijferen die tussen beide partijen plaats vind. Dat is het mooie van cryptocurrencies. Wanneer je dus de privé sleutel hebt, ben je eigenlijk in charge van het account. Bedenk jezelf wel dat als je hem verliest iemand anders er toegang tot heeft, dit is dus niet veilig zo kan het ook zijn dat je al je geld kwijt raakt.

Het wordt steeds hipper

In deze tijd is het normaal voor een persoon om wat crypto te bezitten, het is namelijk ontzettend makkelijk dat zelfs je oom er nog verstand van heeft. Je kunt tegenwoordig Bitcoin kopen en daar vervolgens ook mee betalen in een fysieke winkel of online shop. Dit laat dan ook zien hoe snel en makkelijk je cryptovaluta kunt gebruiken, veel mensen verwachten dan ook dat dit het toekomstige betaalmiddel zal gaan worden.

Veel mensen gebruiken daarom dan ook deze currencies zoals bijvoorbeeld de Bitcoin, omdat deze niet meer bij de centrale bank of een andere overheidsregulering in de gaten word gehouden. Crypto biedt ook een enorme uitkomst om bedragen naar het buitenland over maken tegen lage kosten. Waardoor het een ideale vorm van valuta is voor de vluchtelingen om het geld naar huis toe te sturen. Veel banken doen ook onderzoek hoe verschillende soorten valuta hun kunnen helpen door bijvoorbeeld het belastingsysteem te helpen stroomlijnen, maar ook hoe het kan helpen om fraude tegen te gaan.

Maar waarom zou je investeren in cryptocurrency?

Volgens velen is het onze nieuwe toekomst van ons geld. Het is namelijk in vele manieren en opzichten beter dan onze gewone en normale valuta. Het biedt namelijk enkele voordelen die je met geen een andere valuta kan krijgen. Er zijn daar een aantal redenen voor waarom dit zo is:

- De cryptovaluta hebben vele overzeese transacties ontzettend makkelijk gemaakt, dit komt omdat ze mensen nu in staat stellen van totaal niet meer beperkt te zijn tot de economie van een bepaald land. Zo kan men makkelijker het geld in een ander land besteden.

- Het is veel veiliger dan alle andere valuta wat betreft gegevens van mensen, de gegevens kunnen namelijk niet worden aangeraakt als je de juiste sleutels niet bezit.

- Maar er zijn ook steeds meer verkopers die crypto als een acceptabel betaalmiddel zien. Dat betekend dan ook dat het steeds makkelijker word voor mensen om hun dagelijkse handelingen te doen met behulp van crypto. Maar dat hoeft niet altijd natuurlijk. Zo wordt men ook steeds meer uitgedaagd om daadwerkelijk valuta te kopen en daar gebruik van te maken in het dagelijks leven.