Dit zijn de 5 populairste crypto meme coins op basis van marktkapitalisatie

Beleggen in cryptocurrency begint erg populair te worden binnen Nederland. Steeds meer beginners begeven zich op de cryptomarkt, met het oog op de soms gigantische rendementen.  

Dit zijn de 5 populairste crypto meme coins op basis van marktkapitalisatie

Als je een blik werpt op het huidige aanbod aan cryptomunten, kan al snel duidelijk worden dat je niet zomaar kan beginnen beleggen in crypto. Er zijn immers honderden, duizenden cryptomunten beschikbaar en veel ervan zijn gewoon geen solide belegging. Hoe kan je het kaf van het koren scheiden en enkele waardevolle cryptomunten selecteren?

De eerste stap is onderzoek doen en luisteren naar het advies van experts in de sector. Kijk bijvoorbeeld naar de top crypto investeringen voor de volgende meme coin rally van Joren Verdoes, crypto-expert bij Techopedia. Hierin wordt duidelijk dat meme coins een mogelijk zeer lucratieve belegging zijn.

Als je niet goed weet wat deze zijn, meme coins zijn cryptomunten die meestal zijn ontstaan als een grap of op basis van internetcultuur, maar die desondanks vaak enorme aanhang en succes hebben weten te bereiken.

Hoewel ze vaak begonnen als ludieke projecten zonder veel serieuze waarde, hebben sommige meme coins zich ontwikkeld tot volwaardige projecten met echte marktkapitalisatie en actieve gemeenschappen.

De meme coin markt biedt zowel mogelijkheden als kansen tot teleurstelling – want met cryptomunten die op niets anders dan een internetgrap zijn gebaseerd , is het moeilijk om te bepalen welke waardevol zijn en welke niet.

Wat je in dit geval kan doen is kijken naar hun marktkapitalisatie, het totale aantal munten maal de prijs van een enkele munt. Hierdoor krijg je een idee van het totale “volume” dat een bepaalde meme coin inneemt binnen de cryptomarkt en hoe belangrijk ze derhalve zijn.

Wat zijn de populairste meme coins op basis van hun marktkapitalisatie? Laten we even kijken.

Dogecoin (DOGE) 

Als je wat bekend bent met de cryptomarkt, zag je deze wellicht wel aankomen. Dogecoin is immers de eerste meme coin en met een totale marktkapitalisatie van $14 miljard is het tevens een van de grootste cryptomunten. Het is tegenwoordig een van de “standaard” munten voor internationale transacties, bijvoorbeeld bij gamingplatforms of bij cryptocasino’s.

Dogecoin werd in 2013 gelanceerd als een grap, geïnspireerd door de Doge meme met een Shiba Inu-hond. Ondanks de humoristische oorsprong, groeide DOGE uit tot een van de meest herkenbare cryptocurrencies, mede dankzij de steun van beroemdheden zoals Elon Musk.

Shiba Inu (SHIB) 

Shiba Inu is een andere meme coin gebaseerd op het Doge meme en haalt duidelijk inspiratie bij Dogecoin. Deze meme coin werd gelanceerd in augustus van 2020 en heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $7,4 miljard.

De munt verwierf snel populariteit vanwege de associatie met Dogecoin en zijn enorme circulerende voorraad. Shiba Inu heeft daarnaast zijn eigen gedecentraliseerde exchange, ShibaSwap, en een ecosysteem met meerdere tokens zoals LEASH en BONE. De omvangrijke en actieve gemeenschap speelt een cruciale rol in het succes.

Pepe (PEPE) 

Pepe is een relatief nieuwe meme coin gebaseerd op de populaire internetmeme van een groene kikker (Pepe The Frog). De munt kwam pas in 2023 op de markt en heeft in korte tijd een enorme en indrukwekkende groei doorgemaakt, met een huidige marktkapitalisatie van $3 miljard.

Omdat PEPE weinig praktische toepassingen heeft, is het sterk afhankelijk van community-driven marketing en de culturele impact van de meme. Het succes ervan illustreert hoe snel nieuwe meme coins in waarde kunnen stijgen.

Dogwifhat (WIF) 

Met WIF hebben we opnieuw een succesvolle meme coin met een hondenthema. Dogwifhat is een meme coin gebouwd op de Solana blockchain. Het heeft een relatief unieke combinatie van humor en community-driven ontwikkeling. Dit is een van de nieuwste meme coins, gelanceerd eind 2023.

Ondanks de beperkte geschiedenis heeft het aanzienlijke volatiliteit laten zien en veel aandacht getrokken door speculatieve interesse en zijn toegewijde gemeenschap, resulterend in een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $1,5 miljard.

Bonk (BONK) 

Bonk is een andere meme coin die gebouwd is op de Solana-blockchain (“the place to be” voor meme coins de laatste tijd). Bonk was zelfs de eerste belangrijke meme coin op het Solana-netwerk, in tegenstelling tot de meeste meme coins die (op dat moment) op Ethereum of Binance Smart Chain waren gebaseerd.

BONK kreeg aandacht door zijn unieke distributiemethode waarbij het werd “airdropped” naar Solana-houders, wat zorgde voor een snelle adoptie. De snelle prijsstijging begin 2024 en een marktkapitalisatie van $1,2 miljard hebben de interesse in BONK en het Solana-ecosysteem alleen maar vergroot.

Tech
  • Pexels