Vliegen wordt 10000x leuker
Vanaf 10 maart kan je bij Transavia aan boord namelijk patat eten
En dat niet alleen, het wordt geserveerd met vegan- of truffelmayonaise
Het initiatief voor de actie werd genomen door schrijver en frietfanaat Leon de Winter
Toen hij tien jaar geleden op dieet moest, wilde hij wel patat blijven eten en dus heeft hij zijn eigen koolhydraatarme, knapperige patat voor in de oven ontwikkeld (deze zijn inmiddels te koop bij Albert Heijn)
Zijn volgende doel was het eten van patat in het vliegtuig en samen met Wildert de Louw, directeur van Foodcase, is het na twee jaar ontwikkelen eindelijk gelukt: Fries In The Skies werd geboren
De patat is gemaakt van een speciaal aardappelras, wordt geserveerd in een speciaal ontwikkeld ovenbestendig bakje (want er kan natuurlijk niet gefrituurd worden aan boord van een vliegtuig 🥲) die ervoor zorgt dat de patat perfect knapperig gebakken wordt
De patat is al op zestien Transavia vluchten getest en de passagiers kregen toen een knapperige kwaliteitsfriet voorgeschoteld, maar vanaf 10 maart kan je 'm dus ook zelf bestellen aan boord
Balen als je voor die tijd nog zou vliegen, maar misschien kan je nog omboeken
Upcomnomnom
- Kookfans
- iStock