Bitcoin marketcap over €650.000.000; wat kunnen we de komende maanden verwachten?

Wat staat ons te wachten op het gebied van Bitcoin?

bitcoin marketcap

De waarde van alle Bitcoins bij elkaar is nu over de 650 miljard euro . Bitcoin is de eerste coin die dit heeft bereikt, veel mensen dachten dat Bitcoin het niet zou halen een paar jaar terug. Ook veel grote ondernemers hebben de Bitcoin ontdekt, ze beleggen er ook in. De mensen die dachten dat crypto gebakken lucht was, die zijn nu ook aan het beleggen in crypto. Nog niet iedereen is aan het beleggen, maar wat kan je verwachten in de toekomst nu Bitcoin over een biljoen waard is. Dat kan je hieronder lezen.

Crypto lijkt nog een lange tijd een ding te blijven

We kunnen natuurlijk niet in een glazen bol kijken, maar er wordt veel geïnvesteerd door miljonairs bijvoorbeeld Elon Musk. Doordat miljonairs in crypto investeren lijkt het er veel op dat crypto nog een ding wordt in de komende jaren. Als Bitcoin relevant blijft, dan zullen andere coins volgen. Waarschijnlijk wordt de coin 'Ethereum' de opvolger van de Bitcoin. Daarom is Ethereum het overwegen waard. Je vraag je af, waarom Ethereum kopen als Bitcoin gaat stijgen? Nou, in het verleden zag je wanneer Bitcoin stijgt, dan stijgt Ethereum ook en vice versa. Ethereum kan dus een goede investering zijn.

Zolang Bitcoin in trek blijft, zal de waarde stijgen

Bitcoin is zo gemaakt, dat er in de loop der tijd steeds minder Bitcoin bijkomt. De terugkomende Bitcoin Halving zorgt ervoor dat miners steeds minder Bitcoin krijgen per Block. Het werkt ook goed, want bij de laatste halving steeg de koers van Bitcoin.

De tweede reden waarom Bitcoin stijgt is dat nog maar 21 miljoen Bitcoins gemined kan worden. Wanneer de 21 miljoen Bitcoins gemined zijn, dan kunnen er geen nieuwe bitcoins bij komen. Door dat wordt de Bitcoin schaarser. Er zijn ook mensen die hun keys verloren zijn, doordat wordt de Bitcoin nog schaarser.

Zijn er nog gevaren bij de Bitcoin

We weten niet precies wat Bitcoin gaat doen. Crypto is gedecentraliseerd, doordat crypto moeilijk te controleren is, komen er waarschijnlijk meer maatregelen vanuit overheden. Een voorbeeld van dat is laatst nog gebeurd is het verbod op crypto mining in China. De grote vraag is in hoeverre overheden crypto verder gaan remmen. Waarschijnlijk gaan overheden systemen maken om crypto beter te kunnen controleren. Als dat gebeurd kan dat van invloed zijn op de koers. Je weet nooit wanneer en of dit gaat gebeuren. Dus er zit altijd een risico in het beleggen van Bitcoin.