De nieuwe Samsung S22: iets voor jou?

Samsung is een nieuwe smartphone-serie rijker: de Samsung Galaxy S22. Wil je weten of het iets voor jou is, lees dan snel verder.

samsung s22

Telefoons zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We willen graag een snelle, alleskunnende smartphone. Samsung is een nieuwe smartphone-serie rijker: de Samsung Galaxy S22. Wil je weten of het iets voor jou is, lees dan snel verder.

De nieuwe Samsung Galaxy S22-lijn bestaat uit drie soorten: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. Check hieronder de highlights en ontdek, welk model je het meest aanspreekt.

Strak uiterlijk

De Samsung Galaxy S22 blinkt uit in het strakke en stijlvolle design. De AMOLED schermen hebben een hoge resolutie en zijn groot, maar niet groter dan hun voorgangers van de S21. De S22 is 6.1 inch, de S22 Plus is wat groter met een 6.55 inch scherm. De grootste van de S22-lijn is de Samsung Galaxy Ultra met een 6.8 scherm.

De behuizing aan de achterkant is bij de Galaxy S22 Plus ook gemaakt van sterk en krasbestendig kunststof. De S22 Ultra is daarentegen luxer en heeft een krasbestendige, glazen achterkant. Daarnaast zijn de camera’s gelijk aan de behuizing, waardoor de smartphone plat is aan de achterkant. Bij de twee andere S22-modellen steken de camera’s uit. De toestelkleuren zijn divers: wit, zwart, groen en roze. De Ultra is er ook nog in het rood.

Scherpe beelden maken 

Met de camera’s van de Samsung S22 is haarscherpe foto’s en video’s maken peanuts. De S22 en S22 Plus hebben drie camera’s aan de achterkant: een hoofdcamera, groothoekcamera en een telelens (zoomlens).

De hoofdlens is 50 megapixels en de groothoekcamera heeft een 12 megapixel camera. De telelens heeft een 3x optische zoomfunctie en is 10 megapixels. Zowel de S22 als de S22 Plus hebben een selfiecamera van 10 megapixels.

Galaxy S22 Ultra overtreft met camera

Wil je graag professioneler foto’s en video’s maken? Dan ben je met de S22 Ultra aan het goede adres. Deze smartphone heeft een 108 megapixel hoofdcamera waarmee je uitzonderlijk scherpe beelden kunt schieten. Dankzij dit hoge aantal megapixel is het mogelijk de beelden uitvergroot af te drukken met hoge kwaliteit. Bekijk hier de infographic van deze smartphone.

De groothoekcamera en telelens van de S22 Ultra zijn qua megapixel hetzelfde als die van de S22 en S22 Plus: 12 en 10 megapixels. Wel maakt de S22 Ultra verschil met de telelens, waarmee 10 keer optisch inzoomen mogelijk is, zonder dat het beeld onscherp wordt dus.

Het laatste significante cameraverschil met de S22 en de S22 Plus: de S22 Ultra beschikt over een indrukwekkende 40 megapixel selfiecamera.

Tip: Wil je de Samsung Galaxy S22 bestellen? Pre-order is nu al mogelijk en vanaf 25 februari is de gloednieuwe S22 te koop in de winkel.

S22 Ultra gebruiken met de S pen

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft in de behuizing ruimte voor een S pen. Een stylus werd voor het laatst bij de Galaxy Note-telefoons gebruikt. De S22 Ultra is de eerste telefoon uit de Samsung S-lijn met een stylus.

Supersnel dankzij de Exynos 2200 processor

De S22-smartphones werken super snel dankzij de Exynos 2200 processor. De door Samsung zelf ontwikkelde chip slaat bovendien op welke functies je vaak gebruikt. Daardoor sluit de werking van de smartphone ook steeds meer aan op jouw handelingen. Efficiënt toch?

De laatste versie van Android

Alle smartphones uit de S22-serie draaien op het nieuwste besturingssysteem, namelijk Android 12 Snow Cone. Fijn aan deze nieuwe versie is dat het ten opzichte van Android 11 meer personalisatie-functies heeft en dat de privacy-instellingen zijn verbeterd.

Tech
  • Pexels