De wie, waar en waarom van de "Bitcoin-familie"

Bitcoin heeft veel familieleden. Je hebt vast wel eens van Bitcoin gehoord, maar wist je dat er meer dan 1000 verschillende cryptocurrencies op de markt zijn?

bitcoin familie

Bitcoin heeft veel familieleden. Je hebt vast wel eens van Bitcoin gehoord, maar wist je dat er meer dan 1000 verschillende cryptocurrencies op de markt zijn? Sommige mensen denken dat dit gewoon een nieuwe trend is, terwijl anderen erin geloven en hun geld in deze digitale munten hebben geïnvesteerd.

De Bitcoin-familie

De Bitcoin-familie bestaat uit een groep mensen die belang hebben bij de ontwikkeling en het succes van Bitcoin. Gebruikers, handelaren, mijnwerkers, ontwikkelaars, en iedereen die gelooft in het succes van Bitcoin op de lange termijn. Hoewel sommigen van ons het niet altijd over alles eens zijn, heeft iedereen hetzelfde doel: bijdragen aan het creëren van een robuust ecosysteem dat economische vrijheid voor iedereen zal brengen. Sinds de oprichting van Bitcoin in 2009 zijn de handel in cryptocurrency en het ecosysteem gestaag gegroeid. De industrie wordt nu gewaardeerd op meer dan $ 100 miljard en elke dag komen er duizenden nieuwe gebruikers bij. Veel mensen zijn echter nog niet bekend met het concept van digitale valuta.

Waarom emigreert de Nederlandse 'Bitcoin Family' naar Portugal?

Het Nederlandse gezin van vijf; Didi Taihuttu, zijn vrouw en drie dochters heeft de afgelopen vijf jaar over de wereld gereisd, waarbij ze niet in één of twee maar in 40 landen verbleven! Ze verhuisden naar Portugal nadat ze hun huis en bezittingen hadden verkocht voor Bitcoin. Portugal heft geen belasting op Bitcoin, dus dit was een goede zet voor hen. De prijs van Bitcoin is in de loop der jaren gestaag gestegen en bereikte in november 2021 zijn hoogtepunt op ruim 68.000 dollar. Momenteel ligt hij rond de 43.000 dollar.

Didi Taihuttu, patriarch van de zogenaamde "Bitcoin Family", zei, zoals verklaard door CNBC "Je betaalt geen vermogenswinstbelasting of iets anders in Portugal over de cryptocurrency handel. Zolang je geen cryptocurrency verdient voor het leveren van diensten in Portugal, ben je in het open. Dat is een hele mooie bitcoin hemel."

Hoe te voorkomen dat je belasting betaalt over je winst

In Portugal hoef je geen inkomstenbelasting te betalen over de winst als je cryptocurrency uitbetaalt of verhandelt. Dit betekent dat al het geld dat je verdient met het kopen of verkopen van cryptocurrency wordt behandeld als elke andere valuta.

Dit betekent ook dat cryptocurrency-transacties of -betalingen, evenals het omwisselen van Bitcoin voor fiatgeld, niet onderhevig zijn aan de heffing van belasting over de toegevoegde waarde, of btw. Dit alles maakt Portugal zeker een aantrekkelijke plek voor cryptocurrency-gebruikers om te wonen, nietwaar?

Maar Portugal kent één uitzondering op zijn crypto vriendelijke wetten: bedrijven die handelen in cryptocurrency moeten onder specifieke omstandigheden belasting betalen.

Volgens Taihuttu van de Bitcoin-familie "Als je cryptocurrency verdient door diensten te verlenen in Portugal, moet je belasting betalen over die cryptocurrencies, maar ik verdien op dit moment niets, in Portugal. Dus voor mij is het 0% belasting."

De Bitcoin-familie is niet de enige die naar het Iberisch schiereiland verhuist. Uit de volkstelling van 2021 in Portugal blijkt dat het aantal buitenlandse inwoners in de afgelopen tien jaar met 40% is toegenomen. Taihuttu's broers en zussen zullen misschien ook verhuizen. Zijn broer en zus verkopen hun huizen en investeren dat geld in bitcoin. "We zullen allemaal samen reizen als één grote bitcoin familie, wat natuurlijk heel cool is," zei Taihuttu.

Conclusie

De Bitcoin Family of Five is een digitale nomadenfamilie die de wereld rondreist terwijl ze leeft van cryptocurrencies. Ze zijn in 2017 begonnen en hebben zich sindsdien in Portugal gevestigd voor 0% belasting op hun inkomen. Ze geloven dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor cryptocurrencies, en ze zijn enthousiast om er deel van uit te maken.

Er zijn veel redenen waarom u zou moeten investeren in cryptocurrency en om winst te kunnen , is het eerst belangrijk om te begrijpen waar deze markt uit bestaat. In Cryptocurrency markt, zul je ervoor moeten zorgen dat je te maken hebt met een betrouwbare cryptocurrency exchange. Als je dat niet bent, dan is de kans groot dat je uiteindelijk je geld verliest en niet de soort hulp krijgt die je nodig hebt.