13 openbaringen die mensen kregen tijdens het douchen

Onder de douche krijg je de meest briljante ingevingen

douchen

Je kent het wel: sta je net onder de douche, heb je ineens een fantastische gedachte. Een openbaring die je wel MOET opschrijven, want straks ben je hem weer vergeten. Met kletsnatte handen graai je naar je telefoon om een notitie te maken of, nog vaker, iemand erover te appen. Doe je dit niet, dan is de kans heel groot dat je de gedachte alweer vergeten bent voordat je je haar gedroogd hebt. Gelukkig verzamelt @showerfeelings op Twitter de meest diepzinnige gedachten van internetgebruikers. We zetten er een aantal op een rijtje.

1) "Iedereen zegt altijd maar tegen introverte mensen dat ze zich meer open moeten stellen en meer moeten praten. Dat ze eens uit hun comfort zone moeten stappen. Maar niemand zegt tegen een extrovert dat 'ie eens z'n mond moet houden om de zone comfortabeler te maken."

2) "Hoe onthouden onze hersenen dat we iets vergeten zijn, maar weten ze niet wat dat was?"

3) "Het aantal mensen dat ouder is dan jij wordt nooit groter."


4) "Ik corrigeer autocorrect vaker dan dat autocorrect mij corrigeert."

5) "Het is sociaal acceptabeler om kinderen niet leuk te vinden dan om honden niet leuk te vinden."


6) "Wanneer je iemand een boek ziet lezen waar je dol op bent, betekent dat eigenlijk dat het boek je een persoon aanbeveelt."

7) "De reden waarom veel mensen zo laat opblijven is omdat ze niet willen dat hun vrije tijd eindigt en morgen begint."

8) "Sommige mensen mogen je niet door een leugen dat een ander persoon ze over je heeft vertelt."

Bored Panda vroeg digital detox-coach (ja dit is een functie in 2022) Molly DeFrank hoe zij denkt dat het komt dat we zoveel diepe gedachten hebben tijdens het douchen. Volgens haar heeft het te maken met het feit dat we in onze digitale, online wereld nauwelijks echt alleen zijn. De douche is een van de laatste plekken waar je dat echt bent. Je wordt als het ware gedwongen om alleen te zijn met je gedachten, zonder allerlei geluiden die ons leven bepalen. Volgens professor Nancy K. Napier, werkzaam aan de universiteit van Boise in Idaho, is douchen vergelijkbaar met mediteren. "Denk er maar eens over na. Je bent in een kleine gesloten ruimte terwijl er warm, geruststellend water over je heen valt. Op dat moment laat je je gedachten de vrije loop. Om dit te kunnen doen moet je bewust alle andere extra informatie uitschakelen en nergens over nadenken."

9) "Het is zeer waarschijnlijk dat je ooit iets hebt gezegd of gedaan dat iemand anders voor de rest van z'n leven zal bijblijven omdat het zoveel indruk heeft gemaakt. De kans dat jij daar ooit achter komt is heel klein."


10) "Viel iemand anders als kind ook weleens half in slaap in de auto, maar wist je ondertussen exact waar je was door de manier waarop de auto bewoog?"

11) "Als je je beide ogen sluit zie je zwart, als je één oog sluit, ziet het helemaal niks." (100% kans dat je dit nu gaat proberen en dan ontdekt dat het inderdaad zo is. Daarna voel je je vreemd."


12) "Je bent niet de eerste en ook niet de laatste persoon die jouw naakte lichaam ziet."

13) "Je kan alleen maar gebruikte spiegels kopen."

Hoewel er ook een subreddit met de naam r/showerthoughts bestaat, staat het Shower Thoughts-project er los van. Ze hebben op Instagram een geheel eigen fanbase van 2,5 miljoen volgers en op twitter nog eens 130k. Al sinds 2017 zijn mensen geïntrigeerd door de natte hersenspinsels (sorry) van anderen, die wekelijks veelvuldig op de accounts worden gedeeld. Heb jij ook weleens een briljante openbaring gehad in de douche? We horen het graag in de comments.

De Leven
  • Bored Panda
  • Easy A