6 Redenen om je hond niet in de auto te laten als het warm is

Doe dit niet.

hond auto

Het lijkt de komende weken goed warm te worden. Laten we iedereen er daarom maar (weer eens) aan te herinneren dat je geen honden in de auto moet achterlaten, zeker niet als het buiten warm is.

1) Je vindt het zelf ook niet fijn om opgesloten te zitten in een sauna waarvan de temperatuur iedere minuut een paar graden stijgt

Waar je geen controle over hebt en waaruit je zelf niet kan ontsnappen. Mocht je dit nu wel een prettig idee vinden: doe het jezelf dan lekker aan.

2) Deze grafiek

beeld: Dierenambulance Groningen

3) Je hebt een huis waar het geen 68 graden is

Laat je hond lekker thuis als je de deur uit moet. Die heeft er echt niet om gevraagd om bij deze temperaturen mee te moeten terwijl jij 'snel' een boodschap doet. Als het echt niet anders kan, neem dan een tweede persoon mee die met de hond buiten de auto wacht terwijl jij ergens naar binnen gaat of ga naar een winkel waar honden welkom zijn. Er zijn echt andere opties.

4) De ramen een stukje open laten helpt niet

Uit onderzoek is gebleken dat een auto waarvan de ramen een beetje open stonden net zo warm werd als een auto waarbij de ramen dicht waren. Dit is dus geen oplossing. Hetzelfde geldt trouwens voor het parkeren van een auto in de schaduw: ook dan kunnen honden op een warme dag een hitteberoerte krijgen.

5) Ook de airconditioning aan laten is geen garantie

Steeds vaker zie je op social media foto's van honden in auto's met daarbij een briefje dat de airco aan is en dat ze heerlijk koel zitten. Toch is dit geen garantie voor de veiligheid van je hond. In je afwezigheid kan de airco bijvoorbeeld afslaan, met alle bijbehorende risico's.

6) Je hebt hersenen gekregen

Gebruik deze aub.

Superlief
  • Unsplash