Een liefdesbrief aan... Ahmad Mendes Moreira

In de rubriek 'Een liefdesbrief aan...' betuigen wij onze liefde aan iets of iemand die dat in onze ogen verdient.

ahmad mendes moreira

Lieve Ahmad, 

Ik wilde deze nieuwe rubriek op Upcoming eigenlijk aftrappen met een liefdesbrief aan truffelkruidnoten (truffelkruidnotenliefhebbers, die komt later nog..), maar ik werd ingehaald door de actualiteit en kon eigenlijk niet anders dan jou een hart onder de riem steken met een liefdesbrief. Want een beetje liefde kun je wel gebruiken, Ahmad - een understatement. 

Collectieve diarree

Gisteren kreeg je in de wedstrijd van je club Excelsior tegen FC Den Bosch te maken met een aantal eencellige Bosschenaren die schijnbaar nog wel nét genoeg hersenactiviteit vertoonden om een collectieve diarree aan haat jouw kant op te slingeren uit hun sneue mondjes. Nog een Hitlergroet erbij, 'raus' roepen en het racismefeestje was compleet. 

Murmelende idioot

Of ja, volgens de leiding van FC Den Bosch was zo'n Hitlergroet geen racisme maar had het iets met kraaien te maken, en de trainer van de Bosschenaren murmelde iets over zielig mannetje in plaats van z'n eigen supporters eens flink de waarheid te vertellen. Ben je net beschimpt door het laagste wat deze maatschappij te bieden heeft, krijg je ook nog een labbekakkerig statement en een murmelende idioot op je dak - en kom niet bij me aan dat ze de ernst van de situatie nog niet door hadden kunnen hebben. 

Clusterfuck

En wat deed jij in die clusterfuck van barbaarsheid en struisvogelpolitiek? Je legde in een emotioneel en toch eloquent betoog uit hoe de vork in de steel zat aan een verslaggever van Fox Sports - waarbij je je ook nog eens niet van de wijs liet brengen door zijn enigszins aparte opmerkingen over Zwarte Piet. Je zei zelfs dat mensen je wel uit mochten schelden, gewend als je bent aan de verbale drek die in voetbalstadions op de een of andere manier als normaal wordt gezien.

Vlinder

Maar dit, dít ging te ver. Je stond op tegen haat en daarom verdien je liefde. Geen zielig mannetje, maar een groot mens. Op dit soort momenten wordt duidelijk wat een mens waard is. Jij kroop uit je cocon en werd een prachtige kleurrijke vlinder, die ergens hoog in de lucht een nietig stipje ziet spartelen in een stinkend moeras. Het stipje is de trainer van Den Bosch, het stinkende moeras de van haat vervulde supporters. Blijf vliegen, Ahmad!